Derbi igraju Zrinjski i Sarajevo

Danas preostala tri meča 28. kola WWin lige, šlag na tortu u Mostaru

Eldar Ganibegović, foto: Admin Čaušević

Jučer su igrane tri, a danas se igraju još tri utakmice 28. kola WWin lige Bosne i Hercegovine. Šlag na tortu dana i 28. kola biti će utakmica Zrinjskog i Sarajeva koja počinje u 20:30 sati. No, krenimo redom.

Na tri utakmice jučerašnjeg programa 28. kola WWin lige BiH vidjeli smo samo dva gola. Igman i GOŠK su remizirali 0:0, dok su Velež i Željezničar slavili minimalne pobjede protiv Sloge, odnosno Širokog Brijega.

Nadamo se da nas danas očekuju efikasnije utakmice, a teško je nešto drugačije i očekivati s obzirom na to da su juče postignuta samo dva gola. Današnji program počinje u 16 sati.

Zvijezda 09 - Tuzla City

Biti će to derbi začelja. Posljednja Zvijezda 09 u Ugljeviku dočekuje pretposljdnji Tuzla City. No, Zvijezda 09 je nekako već otpisana, pa je ova utakmica mnogo važnija za City.

Tuzlanska ekipa ima 27 bodova, bod manje od 10. Igmana i pobjedom bi skočila na deveto mjesto gdje je Željezničar, a u opasnu zonu gurnula Igman. Zvijezda 09 ima samo 17 bodova i naredne sezone će igrati niži rang.

Mateo Musa iz Čitluka biti će glavni sudija. Pomagat će mu Marko Zelenika iz Mostara i Jure Musa iz Čitluka, dok je Dragan Todić iz Doboja četvrti sudija.

Borac - Posušje

Zatim od 18 sati slijedi utakmica između Borca i Posušja u Banjoj Luci. Borac ima samo pet bodova prednosti u odnosu na Zrinjski, samo jer je u jednom trenutku ta razlika iznosila i 12 bodova, te će u slučaju kiksa danas protiv Hercegovaca dodatno ugroziti to prvo mjesto.

S druge strane, svoju računicu itekako ima i Posušje. Izabranici Denisa Ćorića pobjedom u Banjoj Luci mogu skočiti na 4. mjesto (peti su i imaju 41 bod, bod manje od Sarajeva), te se nadati kiksu Sarajeva u Mostaru kako bi tu i ostali.

Zeničanin Sabrija Topalović je glavni sudija. Davor Maksimović iz Doboja i Aleksandar Smiljanić iz Laktaša će mu pomagati, a Elvedin Topuzović, još jedan Zeničanin, delegiran je za četvrtog sudiju.

Zrinjski - Sarajevo

Kao šlag na tortu, od 20:30 slijedi apsolutni derbi kola. Zrinjski u Mostaru dočekuje Sarajevo i biti će to vrlo važna utakmica i za jedne i za druge.

Plemići još uvijek sanjaju odbranu titule i nadaju se kiksevima Borca. S druge strane, Sarajevo mora juriti to 4. mjesto koje vodi u Evropu, a koje im je Posušje itekako ugrozilo, a tu je s 38 bodova i Sloga kojoj se mogu zahvaliti na pet vezanih poraza.

Pravdu će dijeliti Luka Bilbija iz Prijedora. Damir Lazić iz Brčkog i Stefan Tešanović iz I. Sarajeva su linijski suci. Ernis Džemidžić iz Goražda je četvrti sudija.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bilo kako bilo, očekuje nas još jedan zanimljiv dan kada je naša liga u pitanju. Neke stvari su izvjesne, ali ništa još nije gotovo. Do samog kraja se vjerovatno neće znati ko je prvak (to je najizvjesnije), ko će biti na 4. mjesto i ko će s 11. mjesta u niži rang.

WWin liga BiH, 28. kolo:

Zvijezda 09 - Tuzla City (Ugljevik, 16:00)
Borac - Posušje (Banja Luka, 18:00)
Zrinjski - Sarajevo (Mostar, 20:30)

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.