Petrović pred Sarajevo: "Da nema stresa onda bi sjedili ovdje kao neke biljke"

Press konferencija pred sutrašnju utakmicu

Petrović pred Sarajevo: "Da nema stresa onda bi sjedili ovdje kao neke biljke"

Esmer Oštraković

Sutra nas u Mostaru očekuje prava poslastica u vidu utakmice između Zrinjskog i Sarajeva.

Zrinjski se nalazi u sjajnoj formi pred sutrašnju utakmicu, te su u posljednjih osam utakmica upisali sedam pobjeda i j jedan rem, te su primili samo jedan gol

Sa druge strane i Sarajevo igra dosta dobro u posljednje vrijeme, a u prošlom kolu remizirali su na svom terenu sa Borcem.

Utakmicu je ispred domaćeg tabora najavio trener Zrinjskog Željko Petrović.

"Ovo je jedan od najvećih derbija u našoj ligi. Mi se borimo na dva fronta, guramo nekako i mislim da treba čestitati ovim momcima na pobjedničkom nizu.

Oglasi

Otkako sam ja tu izgubili smo samo jednu utakmicu protiv Borca, smanjili smo bodovnu razliku i mislim da moramo imati osjećaj da možemo stići i prestići Borac, iako će, naravno, to biti jako teško", rekao je Petrović.

Priznao je Petrović da su dobre igre doprinijele i tome da se atmosfera u klubu popravi.

"Ja to vidim i osjećam u svlačionici. Slika je puno drukčija u odnosu na prije nekoliko kola kada je Borac bio na plus 12", rekao je Petrović, te je nastvio:

"To ne znači da stresa nema, ali ako nisi spreman igrati pod stresom onda nisi za Zrinjski. Svi smo mi pod nekim stresom i to je dobro. Napet si, zauzet si, razmišljaš. Da nema stresa onda bi sjedili ovdje kao neke biljke. Veoma je važno da sutra istrčimo na teren kao u prethodnim utakmicama, sa voljom, sa željom da to uradimo", dodao je.

Petrović je rekao da je Sarajevo prije početka prvenstva bilo prvi favorit za osvajanje titule.

"Veoma ozbiljna ekipa. Klub i ekipa koji su prije prvenstva bili jedni od najvećih favorita za titulu, ali su se izdešavale neke stvari. Neću ulaziti u problematiku kluba što se desilo. Prateći ligu oni su bili favorit broj jedan s ulaganjima, s budžetom koji imaju, koji je skoro duplo veći nego naš ili Borca.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nije uvijek sve u budžetu. Ekipa je to koja ima kvalitetnog trenera, ekipa sa širokim rosterom, s mnogo dobrih mladih igrača. Vezna linija im je jako bitna, Buljubašić je jedan od najvećih talenata i bit će veoma dobar igrač. Međutim, i mi smo u dobroj seriji i nadam se da ćemo mi doći do pobjede", završio je Petrović.

Svoju utakmicu Zrinjski i Sarajevo igraju sutra sa početkom od 20:30 sati.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hzsg
Slažem se sa gospodinom Petrovicem, kada kaže nije sve u budžetu, samo si cijenjeni treneru trebao dovršiti recenicu, NEŠTO JE JE I DO NSBIH, SUDIJSKIH LAKRDIJA, POLITIKE KOJA JE TOLIKO DUBOKO ZAGRIZLA... ITD. NISMO CULI DA SI SE TIM POVODOM OGLASIO NITI TI NITI TVOJ KLUB. Jesi li gledao na koji način Mateo Musa , Mirza Kazagić i dr sude Sarajeu. Kad se zatvoriš u cetriri zida sam se ažeš to nije normalno. Zato ti je bolje da ŠUTIŠ I TRENIRAŠ.
0 0
Drakula
I DAJTEEE GOLLLL I DAJTEEE GOLLLLL ORI SE SA SJEVERA
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi