Derbi Wwin lige

Debakl Sarajeva u Mostaru za samo 20 minuta

Edmir Škorić

U toku je derbi 28. kola Wwin lige BiH, a trenutno u Mostaru Zrinjski uvjerljivo vodi protiv ekipe Sarajeva.

Zrinjski mora da pobijedi kako bi ostao u igri za titulu i čini se da su Mostarci na dobrom putu, pošto imaju velikih 3:0 protiv nemoćnih Sarajlija.

U slučaju pobjede, koja je sada izvjesna, Plemići će se vratiti na pet bodova zaostatka, dok Sarajevo ostaje na velikih -7 u odnosu na trećeplasirani Velež.

Zrinjski je poveo u 11. minuti. Nakon kornera, prvo Aničić pa onda Soldo, ne intervenišu najbolje i lopta dolazi do Ilinkovića koji sa 18 metara pogađa za 1:0.

Ubrzo je Sarajevo moglo da uzvrati, ali je Čatakovićev udarac izblokirao Memija, a potom je Buljubašić iako sam izblokiran na 16 metara.

U 14. minuti već je 2:0. Kontra domaćih, Ćuže je dobio odličnu loptu od Bilbije i sjajno pogodio. I onda u 21. minuti Ilinković sa nekih 20 metara zabija za 3:0 i čini se rješava pitanje pobjednika.

Sastavi:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

ZRINJSKI: Marić, Barišić, Malekinušić, Ivančić, Ćuže, Bradarić, Ilinković, Šunjić, Memija, Corda, Bilbija.

SARAJEVO: Iliev, Buljubašić, Čataković, Kyeremeh, Julardžija, Beganović, Soldo, Kapetanović, Aničić, Đuričković, Mustafić.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.