Danas preostala tri meča 28. kola WWin lige, šlag na tortu u Mostaru

Derbi igraju Zrinjski i Sarajevo

Danas preostala tri meča 28. kola WWin lige, šlag na tortu u Mostaru

Eldar Ganibegović, foto: Admin Čaušević

Jučer su igrane tri, a danas se igraju još tri utakmice 28. kola WWin lige Bosne i Hercegovine. Šlag na tortu dana i 28. kola biti će utakmica Zrinjskog i Sarajeva koja počinje u 20:30 sati. No, krenimo redom.

Na tri utakmice jučerašnjeg programa 28. kola WWin lige BiH vidjeli smo samo dva gola. Igman i GOŠK su remizirali 0:0, dok su Velež i Željezničar slavili minimalne pobjede protiv Sloge, odnosno Širokog Brijega.

Nadamo se da nas danas očekuju efikasnije utakmice, a teško je nešto drugačije i očekivati s obzirom na to da su juče postignuta samo dva gola. Današnji program počinje u 16 sati.

Zvijezda 09 - Tuzla City

Biti će to derbi začelja. Posljednja Zvijezda 09 u Ugljeviku dočekuje pretposljdnji Tuzla City. No, Zvijezda 09 je nekako već otpisana, pa je ova utakmica mnogo važnija za City.

Tuzlanska ekipa ima 27 bodova, bod manje od 10. Igmana i pobjedom bi skočila na deveto mjesto gdje je Željezničar, a u opasnu zonu gurnula Igman. Zvijezda 09 ima samo 17 bodova i naredne sezone će igrati niži rang.

Mateo Musa iz Čitluka biti će glavni sudija. Pomagat će mu Marko Zelenika iz Mostara i Jure Musa iz Čitluka, dok je Dragan Todić iz Doboja četvrti sudija.

Oglasi

Borac - Posušje

Zatim od 18 sati slijedi utakmica između Borca i Posušja u Banjoj Luci. Borac ima samo pet bodova prednosti u odnosu na Zrinjski, samo jer je u jednom trenutku ta razlika iznosila i 12 bodova, te će u slučaju kiksa danas protiv Hercegovaca dodatno ugroziti to prvo mjesto.

S druge strane, svoju računicu itekako ima i Posušje. Izabranici Denisa Ćorića pobjedom u Banjoj Luci mogu skočiti na 4. mjesto (peti su i imaju 41 bod, bod manje od Sarajeva), te se nadati kiksu Sarajeva u Mostaru kako bi tu i ostali.

Zeničanin Sabrija Topalović je glavni sudija. Davor Maksimović iz Doboja i Aleksandar Smiljanić iz Laktaša će mu pomagati, a Elvedin Topuzović, još jedan Zeničanin, delegiran je za četvrtog sudiju.

Zrinjski - Sarajevo

Kao šlag na tortu, od 20:30 slijedi apsolutni derbi kola. Zrinjski u Mostaru dočekuje Sarajevo i biti će to vrlo važna utakmica i za jedne i za druge.

Plemići još uvijek sanjaju odbranu titule i nadaju se kiksevima Borca. S druge strane, Sarajevo mora juriti to 4. mjesto koje vodi u Evropu, a koje im je Posušje itekako ugrozilo, a tu je s 38 bodova i Sloga kojoj se mogu zahvaliti na pet vezanih poraza.

Pravdu će dijeliti Luka Bilbija iz Prijedora. Damir Lazić iz Brčkog i Stefan Tešanović iz I. Sarajeva su linijski suci. Ernis Džemidžić iz Goražda je četvrti sudija.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bilo kako bilo, očekuje nas još jedan zanimljiv dan kada je naša liga u pitanju. Neke stvari su izvjesne, ali ništa još nije gotovo. Do samog kraja se vjerovatno neće znati ko je prvak (to je najizvjesnije), ko će biti na 4. mjesto i ko će s 11. mjesta u niži rang.

WWin liga BiH, 28. kolo:

Zvijezda 09 - Tuzla City (Ugljevik, 16:00)
Borac - Posušje (Banja Luka, 18:00)
Zrinjski - Sarajevo (Mostar, 20:30)

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi