Nada se pozivu i selektora Zlatka Dalića

Brekalo završava epizodu u Hajduku, žele ga dva kluba iz Turske

Splitski Hajduk nije ostvario ciljeve ove sezone, no sezona u HNL-u nije zvanično završena.

Praktički za Splićane jeste jer su već odavno ostali bez mogućnosti da se bore za trofej.

U Kupu su poraženi od Dinama na Poljudu, dok su u prvenstvu trenutno na trećoj poziciji bez mogućnosti da ugroze Rijeku i Dinamo koji vode veliku bitku za prvaka.

Hajduk će na ljeto dobiti novog šefa struke, a biće promjena i u igračkom kadru. Josip Brekalo će sigurno se vratiti u Fiorentinu jer Splićani i nemaju pravo otkupa njegovog ugovora.

Brekalo je Hajduk dobro došao da se vrati u formu, pokazao je svoje kvalitete, a sada ga očekuje povratak u Italiju.

Već se piše o tome da li će ga Fiorentina zadržati u svojim redovima.

Stručnjak za transfere Nicolo Schira piše da su dva turska kluba zainteresirana za Brekala i da će se transfer desiti možda već ovog ljeta.

Da li će Fiorentina pristati na novu posudbu ili će prodati hrvatskog reprezentativca ostaje da se vidi.

Brekalo u Hajduku ima još četiri utakmice i sigurno će probati da pruži maksimum. On se želi nametnuti Zlatku Daliću za Evropsko prvenstvo, a sigurno to ne bi mogao u Italiji gdje je bio u potpuno drugom planu.

Potražite više informacija na temu HNL:

Poziv u reprezentaciju i nastup na Evropskom prvenstvu sigurno bi privukao još veću pažnju kluba, pa su i pred Brekalom veoma važni dani.

Hajduk svoj naredni prvenstveni meč igra na Poljudu protiv Varaždina.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.