U Hajduku su već spremna dva odlaska, jedno je zvučno ime

Stigli su na posudbu bez prava otkupa ugovora

U Hajduku su već spremna dva odlaska, jedno je zvučno ime

Samir Mlaćo

Sezona za zaborav Hajduka uskoro će biti završena.

Splićani su se od Kupa oprostili porazom od Dinama na Poljudu, a u prvenstvu je uslijedila velika kriza i veliki planovi su brzo 'pali u vodu'.

Ceh je platio i trener Mislav Karoglan, a za prvog trenera do kraja sezone imenovan je Jure Ivanković, njegova dosadašnja desna ruka.

Ivanković gotovo sigurno neće ostati prvi trener, no jasno je da će i sama ekipa doživjeti promjene.

Na posudbi su dva jako bitna igrača. Radi se o Laszlu Kleinheisleru i Josipu Brekalu.

Oni su na posudbama do kraja sezone, bez opcije otkupa ugovora, što govori da se vraćaju u Panathinaikos, odnosno Fiorentinu.

Oglasi

Brekalo je starter i imao je nekoliko sjajnih partija, dok Kleinheisler nije opravdao očekivanja. Vidljivo je bilo da u proteklom periodu nije igrao i to se Splićanima odbilo o glavu.

Hajduk do kraja sezone očekuju još četiri utakmice i zavjesna će biti spuštena.

Brekalo će vjerovatno dobijati šansu, a Maađar teško. Svi su mišljenja da u Hajduku u ovoj situaciji trebaju šansu pružiti svojim mladim igračima koji bi skupili seniorske minute i pokazali na koga se od njih može računati u budućnosti.

Hajduk je trenutno trećeplasirani i ima 61 bod, a Rijeka ima 71. Dinamo je novi lider sa 72.

Jasno je da će odluka o prvaku pasti u nedjelju u Rijeci, a Dinamu igra i bod.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Rijeka mora krenuti po tri boda i tako ponovo se vratiti na lidersko mjesto. Hajduk u ovom kolu igra na svom stadionu protiv Varaždina, a Splićanima je istekla i kazna za suspenziju Poljuda.

Navijači se tako vraćaju na Poljud, a biće zanimljivo vidjeti kakva će posjeta biti poslije svih dešavanja u posljednjih mjesec dana.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi