Radeljić u jučerašnjem duelu protiv Dinama Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Bio je kapiten juniora Zrinjskog, a već je i nosio dres naše mlade reprezentacije

Radeljić prihvatio poziv Barbareza: U Sheriffu osvojio šest trofeja, u sjajnoj Rijeci nezamjenjiv

Kako je SportSport jučer ekskluzivno i najavio, novo ime na spisku selektora nogometne reprezentacije naše zemlje Sergeja Barbareza će biti defanzivac Stjepan Radeljić.

Radeljić će se uskoro i zvanično naći na spisku, razgovori su obavljeni, a iz izvora bliskih nogometašu te NK Rijeka saznajemo da je sjajni defanzivac prihvatio poziv, te će se pojaviti na narednom okupljanju.

Radeljić nosi dres Rijeke i ide mu sjajno ove sezone. Jučer baš nije imao sreće, s obzirom da su Riječani poraženi od Dinama 2:1, iako je skoro 75 minuta domaći tim držao utakmicu u 'svojim rukama'.

Presudio je kvalitet sjajnih pojedinaca u redovima Dinama, a Radeljić je od hrvatskih kolega dobio visoke ocjene. Na startu drugog dijela sezona i nije bio opcija za prvi tim, ali sve se promijenilo od utakmice sa Hajdukom.

Na Poljudu je Radeljić zaigrao od prve minute, zaustavio Livaju, Krovinovića, Kalinića i društvo, Rijeka slavila u vatrenoj atmosferi, te dobio brojne pohvale. Željko Sopić ga nije htio mijenjati, Radeljić mu uzvratio sjajnim igrama i tako je sve do same završnice.

Rijeka je i dalje u borbi za prvaka, a u Kupu će također za trofej se boriti protiv Dinama.

Radeljić je Novotravničanin, bio je kapiten juniora Zrinjskog, a prvo je zatim nastupio za U-19 reprezentaciju naše zemlje. Hrvati su brzo reagovali, 'preoteli' ga u svoju istu selekciju, no Radeljić je nešto kasnije opet obukao dres reprezentacije BiH. U 12 navrata bio je mladi reprezentativac naše zemlje.

Trenutno ima 26 godina i bogato iskustvo. Bio je i u Stuttgartu, doduše B timu, a zatim se vratio u bh. nogomet, tačnije u Široki Brijeg.

Igrao je i za Osijek, te Sheriff Tiraspol. U julu 2023. godine stigao je u Rijeku i napravio pravi potez.

Ove sezone je na 23 nastupa u prvenstvu, pet u Evropi, uz pogodak i asistenciju, te četiri nastupa u Kupu Hrvatske.

Potražite više informacija na temu HNL:

Radeljić je u dosadašnjoj karijeri pokazao da ima pobjednički mentalitet. Igrač godine je bio u Sheriff Tiraspolu u sezoni 2021/22, a prvak Moldavije tri puta.

Dva puta je osvajao Kup Moldavije, a bio i prvak sa juniorima Zrinjskog u sezoni 2015/16.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.