Novi reprezentativac Bosne i Hercegovine stiže iz HNK Rijeka?

Barbarez ga drži na oku

Novi reprezentativac Bosne i Hercegovine stiže iz HNK Rijeka? · Saznajemo

Admin Čaušević

Novi selektor reprezentacije BiH Sergej Barbarez će uskoro objaviti spisak fudbalera na koje će računati u svojim debitantskim nastupima na klupi. U pitanju su prijateljski dueli sa Engleskom i Italijom.

Na spisku sigurno neće biti Miralema Pjanića koji se nakon 15-ak godina igranja za nacionalni tim odlučio oprostiti, dok se očekuju nova imena.

Svaki selektor obično donese nova lica u svlačionicu. Isti trend bi trebao nastaviti i Sergej Barbarez. Debitant u A selekciji BiH bi trebao postati i fudbaler koji igra fenomenalno ovog proljeća.

Naime, kako SportSport saznaje na Barbarezovom spisku za prijateljske duele u junu naći će se Stjepan Radeljić, pouzdani štoper iz Rijeke.

Radeljić je ljetos stigao na Rujevicu nakon odličnih partija iz Sheriffu s kojim je igrao i grupnu fazu Lige prvaka. Između ostalih i protiv slavnog Real Madrida.

U prvom dijelu sezone uglavnom je igrao na kašičicu i nije bio u prvom planu kod Željka Sopića, međutim početkom 2024. godine sve se promijenilo.

Oglasi

Dečko iz Novog Travnika je ove polusezone postao neizostavan u startnoj postavi Rijeke. Igra zaista odlično i nije čudo zašto je zapao za oko Barbarezu.

U prošlosti Radeljić je igrao za mlade selekcije Hrvatske i BiH, a ostaje da se vidi da li će se odazvati na poziv selektora Barbareza.

Stameni štoper je u BiH igrao za Zrinjski i Široki Brijeg. Jedno vrijeme je bio član i drugog tima Stuttgarta, dok je u Hrvatskoj nastupao i za Osijek.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Takvo pitanje se postavlja jer su u proteklom vremeneskom periodu hrvatski mediji, prije svih zagrebačke Sportske novosti, o Radeljiću pisali kao o materijalu za Vatrene.

Podsjećanja radi, BiH 3. juna na St. James Parku gostuje Engleskoj, a šest dana kasnije na programu je prijateljski duel sa Italijom u Empoliju.

Top Komentari

realista1982
Svi koji će igrati srcem su dobrodošli !!!
3 0
Mowzilla
Ovo je hrgovicevo maslo, nema od ovog nista ako Barba zeli ostati miljenik iskrenih navijaca. Dosta je bilo podvaljenih otpadaka i isprdaka, te menadzerskih igraca...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi