Finansijski izvještaj

FK Željezničar dobro poslovao u 2023. godini: U plusu čak milion i po KM

Eldar Ganibegović

FK Željezničar je objavio finansijski izvještaj za 2023. godinu i u plusu je od čak milion i po konvertibilnih maraka.

Objavljivanje podataka o finansijskom poslovanju jedan je od uslova za licencu za takmičenje u WWin  ligi Bosne i Hercegovine, a tim s Grbavice je jedan od prvih koji je to uradio.

Prihodi FK Željezničar u 2023. godini bili su 8,5 miliona KM. Rashodi su bili 7 miliona KM, pa je ukupan bilans plus od 1,5 miliona KM, tačno 1.595.280 KM.

Godinu 2022. je Željezničar završio također s pozitivnim bilanskom, ali od samo 70.000 KM, pa je evidentno da je učinjen veliki napredak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Osim toga, dosta više novca je Željezničar izdvojio za plate. Potrošeno je 2,3 miliona KM u 2022. godini, a u 2023. 800.000 više.

Kompletan finansijski izvještaj FK Željezničar za 2023. godinu možete pogledati KLIKOM OVDJE

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.