Poznati termini 31. kola WWin lige: Kolo se igra četiri dana, tri meča pod reflektorima
FOTO: T. Hebib

Sezona se bliži kraju

Poznati termini 31. kola WWin lige: Kolo se igra četiri dana, tri meča pod reflektorima

Haris Zilić

Sezona u WWin ligi ulazi u sami finiš, a do kraja su ostala još tri kola, naredno 31. kolo igrat će se u četiri dana od petka do ponedjeljka naredne sedmice.

Tri meča će biti u dnevnom terminu, a tri duel pod reflektorima.

Kolo se otvara već u petak na stadionu "Asim Ferhatović Hase" gdje će ekipa Sarajeva dočekati Zvijezdu 09. Sarajevo je osiguralo Evropu, Zvijezda 09 je i matematički ispala u niži rang tako da ovaj susret nema veliku rezultatsku važnost.

U subotu nas očekuj u dva meča i to oba hercegovačka duela.

Od 16 sati u Čitluku će Široki Brijeg dočekati Velež, dok će od 20:45 u Gabeli ekipa GOŠK-a biti domaćin Zrinjskom.

Za razliku od duela u Čitluku koji nema neku rezultatsku važnost jer je Široki u sredini tabele, a Velež je izborio Evropu, meč u Gabeli ima važnost.

Oglasi

GOŠK nije još matematički osigurao opstanak, a Zrinjski je još matematički u borbi za titulu, tako da je ovo i najzanimljiviji duel 31. kola.

U nedjelju također dva duela, jedan u dnevnom, jedan u večernjem terminu.

Od 15:30 Igman će u Konjicu dočekati Željezničar. Gosti sa Grbavice su osigurali opstanak, dok je domaćinima ovaj susret bitniji jer još nisu sigurno, tri kola prije kraja imaju četiri boda više od Tuzla Citya.

Od 19:30 na Mokrom Docu će duel odigrati Posušje i Sloga Meridian, dva tima koja su čvrsto u sredini tabele tako da će igrati za bod više.

Oglasi

Kolo se zatvara u ponedjeljak još jednom bitnom utakmicom. Od 17 sati na Tušnju će Tuzla City ugostiti Borac.

Tuzla City ima još matematičke šanse za opstanak, Borac nije još siguran na prvom mjestu, tako da ovaj susret ima rezultatsku važnost.

Raspored 31. kola Wwin lige BiH:

Petak, 10. maj:

Oglasi

20:00 Sarajevo – Zvijezda 09

Subota, 11. maj:

16:00 Široki Brijeg – Velež

20:45 GOŠK – Zrinjski

Nedjelja, 12. maj:

15:30 Igman – Željezničar

19:30 Posušje – Sloga

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ponedjeljak, 13. maj:

17:00 Tuzla City – Borac

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi