Đurbuzović: Svi su živnuli, nismo mađioničari, ali očigledno im godimo

Željezničar upisao nova tri boda

Đurbuzović: Svi su živnuli, nismo mađioničari, ali očigledno im godimo

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

Željezničar je sa dva pogotka Sulejmana Krpića savladao Tuzlu City 2:0 i zvanično osigurao opstanak.

Plavi su bili bolji i na kraju zasluženo upisali treću pobjedu u nizu.

Svoje viđenje nakon meča dao je šef struke Hajrudin Dino Đurbuzović.

"Naš cilj, mene i mog stručnog štaba je bio da promijenimo krv u FK Željezničar, uspjeli smo u tome. Ponosni smo, drago mi je što smo ovoj djeci vratili osmijeh na lice, a tu mislim na svoje igrače. Dali su dodatnu snagu da se vratimo i da ostanemo u ligi. Mnogi su nas vidjeli u nižem rangu, a mi smo pokazali dušu i srce", rekao je Đurbuzović.

Tri pobjede su u nizu iza Željezničara. Dotakao se i Al Jabera.

"Što se tiče naredna tri kola, mi ćemo ući sa istom energijom, igrači i stručni štab. Želimo sezonu privesti kako FK Željezničar dolikuje u ovom momentu, borit ćemo za svaki bod. Što se tiče Al Jabera, on je talentovan igrač, izuzetnih kvaliteta, to se može vidjeti na treninzima i vidi se da je talenat koji će još više napredovati. Pokazao je da je stvarno talenat i da ima perspektivu. Sutra mu želim da ode iz Željezničara i nađe još bolji klub".

Oglasi

Amoah je izašao ranije.

"Kod Radovca je završena sezona. Ostali su zdravi i dobri, neki nisu igrali iz taktiičkih razloga. Amoah je sam tražio izmjenu, otišao mu je aduktor".

Manje - više opstanak je riješen, da li će mladi igrači sada dobiti šansu?

"Naravno da mogu očekivati šansu. Razmišljat ćemo o tome, dobio je šansu i Zubanović. Ne možemo tek tako radikalne promjene napraviti. Stojim iza toga da FK Željezničar treba imati dosta igrača iz Omladinskog pogona, to je ranije bila praksa. Svi igrači koji su sada ovdje kapa im do poda, vratili su se, pa ćemo vidjeti šta dalje", dodao je iskusni stručnjak.

Krpić redovno postiže pogotke.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Svi su živnuli kako smo mi došli. Nisam mađioničar, ali očigledno im sve ovo godi. Imali su trening i za 1. maj, izlet je bio prije treninga. Sve prihvataju šta im se kaže, ponosan sam na njih, ja i moj stručni štab".

Željezničar u narednom kolu gostuje Igmanu iz Konjica.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mitoza
Zeljo davno zreo za jedan dobar remont prvenstveno uprave .
3 0
user1676370670
Ne seri Dino..bruka i sramota za klub...pokrij se usima i suti..nismo ligu osvojili
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi