Bilo je jasno kome je pjesma posvećena

Nezapamćena provokacija Apotekara: Zbog pjesme s razglasa igrači Rome bježali u svlačionicu

Endin Čaušević

Fudbaleri Bayer Leverkusena plasirali su se u finale Evropske lige nakon što su su ukupnih 4:2 u dvomeču pobijedili Romu. Sinoćnji meč u Leverkusenu završen je rezultatom 2:2, a potom se s razglasa čula pjesma koju su u Italiji shvatili kao veliku provokaciju.

U prvoj utakmici Bayer je na Olimpicu slavio sa 2:0 i činilo se da je već jednom nogom u finalu, ali je Roma uspjela sinoć da nadoknadi zaostatak iz prvog susreta.

Rimljani su sa 1:0 poveli u 43. minuti kada je sviran penal, a siguran s bijele tačke bio je Paredes. Sredinom drugog dijela novi penal za Romu koji je i ovaj put u pogodak pretvorio Paredes i vratio je stvari na početak.

Međutim, Leverkusen je pokazao da ove sezone jednostavno ne znaju da izgube. Domaći su u 82. minuti autogolom Mancinija smanjili na 1:2, dok je u sedmoj minuti nadoknade Stanišić zabio pogodak za konačnih 2:2.

Leverkusen će se za trofej pobjednika Evropske lige boriti u finalu protiv Atalante koja je ubjedljiva bila protiv Marseillea.

No, ono o čemu se najviše pričalo nakon sinoćnje utakmice jeste provokacija domaćih ka igračima i navijačima Rome.

Naime, nakon što je sudija svirao kraj prva pjesma koja se mogla poprilično glasno čuti s razglasa bila je "Bella Ciao" što su mnogi protumačili kao provokaciju za igrače gostujućeg tima.

Ni fudbalerima Rome nije bilo svejedno kada su čuli tu pjesmu da odjekuje stadionom Bayera i brže bolje su otišli u svlačionicu.

Za Apotekare nije baš često da rade takve stvari, ali čovjek koji je zadužen za puštanje muzike očito nije mogao da odoli.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Naravno, nije dugo trebalo da video postane hit na društvenim mrežama i svima je bilo jasno da je to napravljeno s namjerom i posvećeno igračima i navijačima Rome.

Inače, finalna utakmica Evropske lige između Atalante i Bayer Leverkusena igra se 25. maja na Aviva stadionu u Dublinu s početkom u 21 sat.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.