Apotekari ne znaju da gube i kada su pred zidom: Atalanta i Bayer Leverkusen putuju u Dublin
FOTO: EPA

Poznati finalisti Evropa lige

Apotekari ne znaju da gube i kada su pred zidom: Atalanta i Bayer Leverkusen putuju u Dublin

Haris Zilić

Dobili smo finaliste Evropa lige za sezonu 2023/2024, a u Dublinu ćemo u borbi za evropski trofej 22. maja gledati Atalantu i Bayer iz Leverkusena.

Atalanta večeras slavi, ludnica je u Bergamu, veliki rezultat za ovaj italijanski tim.

Nakon remija protiv Marseilla u gostima u prvom melču rezultatom 1:1, Atalanta je francuski tim večeras porazila sa 3:0 na domaćem terenu.

Golove za tim iz Bergama postigli su Lookman u 30., Ruggeri u 52. minuti susreta i Toure u petoj minuti sudijske nadoknade.

U ekipi Atalante zbog povrede nije bilo našeg Seada Kolašinca, ali nadamo se da će se Seo oporaviti do finalne utakmice i da će naša zemlja imati još jednog fudbalera u finalu evropskih takmičenja.

Drama je bila u drugom polufinalu u Leverkusenu gdje je Bayer dočekao Romu.

Oglasi

Fenomenalni Bayer je u prvoj utakmici slavio u Rimu sa 2:0, ali Roma je večerašnji revanš učinila uzbudljivim.

Sa dva gola Paredesa iz penala u 43. i 66. minuti Roma je povela 2:0 i anulirala prednost Bayerna i nastala je prava drama.

Ipak u 82. minuti Bayer smanjuje na 2:1 autogolom Mancinija.

Do kraja susreta Bayer poravnava na 2:2 i tako se još jednom u finišu utakmice spašava i nastavlja sezonu bez poraza u svim takmičenjima. Za konačnih 2:2 pogodio je Stanišić u sedmoj minuti sudijske nadoknade .

Evropa liga polufinale, revanš utakmice:

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Atalanta - Marseille 3:0

Bayer Leverkusen - Roma 2:2

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1599499530
Respekt za sve LEVERKUZENU ali ovoliko cupanja u Zadnjim minutama je nevidena sreca i samo sreca tesko njima iduce godine sve se ovo mora vratit kad tad.
1 1
SactownCali
Bayer u Finalu..., gube 0:2 i 2:2 u 96 minuti...., jaka ekipa.... ovi ce i sledece godine da osvoje Bundesligu...
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti