FOTO: EPA

Rapsodija Kraljeva u finišu sezone

Real proslavio titulu, a večeras odigrao utakmicu za navijače i Alaves počastio "petardom"

Haris Zilić

Real Madrid je osigurao titulu prvaka Španije, proslavila se pomenuta titula, pa do kraja sezone igraju za dušu i za navijače, a tako je bilo i večeras. U 36. kolu Primere Real Madrid je na Santiago Bernabeu deklasirao Alaves rezultatom 5:0.

Kao što smo rekli, Real je osigurao titulu, a sa druge strane Alaves je u sredini tabele i imaju komfornu situaciju do kraja, ne mogu ispasti, ne mogu u Evropi, ali večeras se nisu lijepo proveli na Santiago Bernabeu.

Poveli su kraljevi 1:0 već u desetoj minuti utakmice, Bellingham je pogodio na asistenciju Kroosa.

U 27. minuti Camavinga upisuje asistenciju, a Vinicus Junior pogodak za 2:0 i već se tada vidjeli da je Alaves ušao u Realovu mašinu.

Do kraja prvog poluvremena još jedan pogodak u mreži gostiju, ovaj put u prvoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena. Bellingham je sada bio asistent, a Valverde strijelac za 3:0.

U nastavku susreta još dva gola u mreži Alaves čiji će fudbaleri što prije zaboraviti večerašnji susret.

U 70. minuti Vinjicus Junior postiže svoj drugi gol na utakmici za 4:0, a sjajni Bellingham je upisao još jednu asistenciju. Konačnih 5:0 u 81. minuti postavlja mladi Arda Guler, a asistencija je sada pripisana Rodrygu.

Real Madrid sada na prvom mjestu ima 93 boda dva kola prije kraja i neće moći ove sezone doći do brojke od 100 bodova.

Alaves je na 11. poziciji sa 42 osvojena boda i sezonu mogu smatrati dobrom jer ni u jednom trenutku nisu bili blizu opasne zone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 36. kolo:

Real Madrid - Alaves 5:0

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.