Ovo je otac igrača Reala i srce mu se cijepa zbog sina: "Nepravda! Tužan sam kad vidim šta mu rade"

Otvorio je dušu

Ovo je otac igrača Reala i srce mu se cijepa zbog sina: "Nepravda! Tužan sam kad vidim šta mu rade"

Admin Čaušević

Nisu rijetke situacije gdje očevi komentarišu svoje sinove, pogotovo kada se suočavaju sa određenim kritikama bez obzira što na terenu djeluju sjajno. To je slučaj i sa čovjekom koji se opravdano smatra simoblom Real Madrida.

Nacho Fernandez uspio je osvojiti svoju prvu titulu prvaka Španije kao kapiten Reala. Defenzivac je ove sezone bio jedan od protagonista Reala nakon dugotrajnih povreda Militaa i Alabe.

Iskusni fudbaler dao je vrlo važan doprinos u osvajanju naslova prvaka Španija i na putu do finala Lige prvaka. Sada će se morati izboriti za mjesto startera u finalu protiv Borussije.

Njegov otac, Chema Fernandez, govorio je sa španske medije o svom sinu te iskazao razočarenje kako zbog tretmana u Realu, tako i zbog činjenice da Nacho neće biti pozvan na Evropsko prvenstvo.

"Tužan sam što se Nacho mora dodatno potruditi da ode na Euro. Mora li Nacho doista toliko dobro raditi da bi mogao igrati za Španiju? Ima i drugih kojim se vjerovatno isto dešava, ali on je to odavno zaslužio", kazao je Chema.

"Mislim da smo svi svjesni da se Nacho uvijek morao dokazivati više od ostalih. Bili su nepravedni prema Nachu. Imao je sjajnu sezonu, ali zbog dvije nepravovremene akcije činilo se da ga čeka loša sezona."

Oglasi

"Sve zbog dva jedina crvena kartona u karijeri. Čuo sam da pričaju da je Nacho gotov, a sada govore da je u najboljem periodu karijere. Nije ni jedno ni drugo."

"Mnogo smo puta sanjali o trenutku poput onoga koji je Nacho doživio prošle nedjelje. Uvjeravao me da ima veću tremu oko stavljanja šala na trgu Cibeles nego zbog utakmice s Bayernom u polufinalu Lige prvaka.

"Biti kapitena Reala bio je san za Nacha. Bio je svjestan da je to jako teško. Nacho je onakav kakvog ga vidite. Dobar otac, dobar sin, dobar brat... Prijatelj svojih prijatelja. On ništa ne skriva", poručio je Chema.

Iako je cijelog života član Reala te sa 25 osvojenih trofeja među najtrofejnijim u historiji kluba realnost je da Nacho nikad nije dobio zasluge kakve mu pripadaju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Tako je za Španiju uspio skupiti svega 24 nastupa, a primjera radi nikad nije zaigrao na Evropskom prvenstvu. Ima dvije utakmice na Svjetskom prvenstvo i to u Rusiji 2018. godine.

Inače, ugovor s Kraljevima mu ističe na kraju sezone i svi su izgledi da će u narednim sedmicama napustiti stadion Santiago Bernabeu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi