FOTO: EPA

Navodno je odluka o tome donesena

Laporta i Xavi prstom uperili u istog igrača - Barcelona ovog ljeta kreće po veliko pojačanje

Esmer Oštraković

Nakon što ove godine nisu uspjeli da osvoje domaće prvenstvo, a i u Ligi prvaka su "stali" u četvrtfinalu, jasno je da će Xavi morati praviti neke promjene kada je riječ o izgledu Barcelone za narednu sezonu.

Već je uprava Barcelone navodno počela da radi na nekim pojačanjima koja bi naredne sezone trebala biti nosioci igre ovog tima.

Navodno su u gigantu iz Španije zainteresirani da ovog ljeta dovedu Brunu Fernandesa, a spremni su Manchester Unitedu za njega ponuditi De Jonga.

Ipak, ukoliko se taj transfer i ostvari sigurno neće biti jedini "bita", jer Mundo Deportivo tvrdi da je glavna meta Barcelone ovog ljeta krilni napdač Liverpoola Luis Diaz.

Diaz koji ima 27 godina otkako je došao u Liverpool iz Porta kada god je igrao pružao je jako dobre partije.

On je za tim iz Englske potpisao u januaru 2022. godine za 63 miliona dolara, te je do sada odigrao 97 utakmica i postigao je 24 gola, te je dodao 13 asistencija.

Za reprezentaciju Kolumbije je odigrao 47 utakmica i jasno je da se radi o jako dobrom igraču koji bi itekako bio od pomoći Xaviju i njegovom sistemu igre u Barceloni.

Ove sezone je Diaz učestvovao u 31 od 36 utakmica Liverpoola, ali obzirom da Klopp ide na kraju sezone pretpostavke su da će i Diaz otići, a sve to žele da iskoriste upravio iz Barcelone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Naravno, očekuju se i odlasi iz Liverpoola osim tog eventualnog odlaska Diaza i on bi mogao biti samo jedan od igrača koji će napustiti klub.

Navodno je osim njega najbliže odlasku Salah koji ime nekoliko ponuda iz Saudijske Arabije, ali i Nunez za kojeg se raspituju mnogi klubovi širom Evrope.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.