Luis Diaz se nada da će Mohamed Salah napustiti Liverpool, a za to ima itekako dobar razlog

Luis Diaz se nada da će Mohamed Salah napustiti Liverpool, a za to ima itekako dobar razlog

E. Čaušević

Na ljeto nas u Liverpoolu očekuju mnoge promjene jer Jurgen Klopp napušta klubu engleskog kluba, a bit će i rokada kada je u pitanju igrački kadar. U centru pažnje našao se Luis Diaz jer se počelo špekulisati da će se naći na transfer listi, te je poznato šta treba da se desi da on ostane na Anfieldu.

Klopp je prije nekoliko sedmica uzdrmao fudbalsku javnost objavom da na kraju sezone napušta Liverpool i da mu je porebno neko vrijeme da se odmori od fudbala i napuni baterije pred nove izazove.

Odlaskom Kloppa sigurno da nas čeka i nekoliko promjena u igračkom kadru Redsa, a navijači engleskog kluba se najviše pribojavaju da bi Mohamed Salah mogao da napusti klub.

Salah se ponovo uveliko povezuje s klubovima iz Saudijske Arabije koji nude ogroman novac za Egipćanina, no u Liverpoolu će pokušati sve kako bi on pristao na produženje ugovora.

Pored Salaha čelnici Liverpoola žele da ugovore produže Virgilu van Dijku i Trentu Alexanderu-Arnoldu kako bi bili sigurni da će oni i dalje ostati okosnica ekipe.

Oglasi

Međutim, pojavile su se špekulacije da bi deblji kraj na kraju mogao izvući Luis Diaz jer na Anfieldu navodno nemaju ništa protiv njegove prodaje.

Oni su svjesni da će morati praviti rokade u igračkom kadru i Diaz bi mogao biti otpisan jer Kolumbijac ove sezone ne igra baš u nekoj zapaženoj formi.

No, jedna stvar bi mogla da ga spasi, a to je upravo odlazak Salaha. Ukoliko Egipćanin zaista odluči da napusti Liverpool onda od Diazove prodaje neće biti ništa, ali ako Salah ostane onda će se on gotovo sigurno naći na transfer listi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Iako u Liverpoolu svi priželjkuju Salahov odlazak čini se da se Diaz ne bi previše bunio ako on ode ukoliko se ispostavi da je to ključ toga da li će Kolumbijca klub prodati ili zadržati na kraju ove sezone.

Diazova forma je u velikom padu i to najviše zbog drame koju je imao u privatnom životu kada su mu kidnapovani roditelji i od tada nikako da se vrati u pravu formu.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sipuga
Koja glupost haha sjedi novinaru jedan.je li ti to djed isprico pred smrt I reko da objavis
1 0
user1708043381
Laz notorna
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi