Foto: Cropix

Scena pred finale Kupa Hrvatske

Dva svijeta različita: Radeljić i Sučić su rođeni u BiH, pogledajte kako su ispratili himnu Hrvatske

Admin Čaušević

Utakmica finala Kupa Hrvatske počela je intoniranjem himne te zemlje, a posebnu pažnju su privukli Stjepan Radeljić i Petar Sučić, fudbaleri koji su rođeni u BiH te su igrali za omladinske selekcije naše zemlje.

Proteklih mjeseci Sučić se našao u centru pažnje nakon što je odlučio da odbaci mladu reprezentaciju BiH te odluči pristati za Hrvatsku.

Tom prilikom se našao na određenom udaru prvenstveno zbog svojih izjava da u Bugojnu nije mogao kupiti dres Hrvatske, izuzev onog Luke Modrića.

Hrvatska je brzo dobila zeleno svjetlo od FIFA, a odlični veznjak koji je inače rođen u Livnu, a odrastao je u Bugojnu, još uvijek čeka previ zvanični nastup za Vatrene.

Sučić nikada nije krio da mu je Hrvatska prva domovina iako je rođen u BiH. To je pokazao i postupkom kada je intonirana "Lijepa naša" pred okršaj Dinama i Rijeke u prvom duelu finala Kupa.

Bivši fudbaler Zrinjskog je svoju desnu ruku stavio na srce baš kao i ostali igrači Dinama koji imaju hrvatsko državljanstvo. Kako je to proteklo pogledajte ovdje.

Inače, on je i sam prije nekoliko dana odgovorio svim kritičarima na odabir da igra za Hrvatsku.

"Tu odluku donio sam sa svojom porodicom i normalno je da će neki to poštovati, a neki ne. Smatram da sam dovoljno zreo da mogu sam donositi odluke, isto tako i trpjeti posljedice, ali neću se obazirati na komentare."

"Mislim da je na meni da se nastavim truditi, raditi i davati sve od sebe. Ovo što sam izabrao, izabrao sam srcem i mislim da je to jedino ispravno", rekao je Sučić.

Sa druge strane Radeljić koji je svojevremeno bio i član juniorske selekcije Hrvatske. Stameni štoper iz Nove Bile je mirno stajao kao ostali "stranci".

Radeljić je mirnim stajanjem "ispoštovao" himnu Hrvatske; Foto: Cropix

Inače, Radeljić ovog proljeća igra fantastično, jedan je od stubova odbrane Rijeke zbog čega se našao i na radaru novog selektora BiH, Sergeja Barbareza.

Informacije iz Hrvatske su takve da će se defanzivac rođen u Novoj Biloj odazvati Barbarezu za junske prijateljske mečeve protiv Engleske i Italije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.