Pred finale Kupa Hrvatske stigla je vijest o novom velikom transferu koji se smiješi Dinamu
Foto: Cropix

Odlazi jedan od najboljih igrača?

Pred finale Kupa Hrvatske stigla je vijest o novom velikom transferu koji se smiješi Dinamu

Admin Čaušević

Bez obzira na turbulentnu sezonu Dinamo je u prilici da dođe do duple krune u Hrvatskoj. Titula je već odbranjena, dok je rival u dvomeču finalu Kupa Rijeka. Pred prvi meč je stigla vijest o novom velikom transferu koji se smiješi Modrim.

Dinamo je navikao da praktično svake godine realizuje neki odličan transfer, ali za razliku od ranijih sezona ovaj put Zagrepčani i nemaju previše kapitalaca u svojim redovima.

Za sada se izdvaja jedno ime. U pitanju je 21-godišnji Martin Baturina, talentovani ofanzivni veznjak kojeg svi vide kao budućeg nositelja igre reprezentacije Hrvatske.

Iako je prve fudbalske korake napravio u omladinskim selekcijama Hajduka, Baturina je trenutno omiljen i među fanovima Dinama. Velike simpatije je svakako zaslužio svojim dobrim partijama.

Baturina bi na ljeto vrlo lako mogao napustiti Maksimir. Zimus se spominjao Shakhtar Donetsk, a u posljednje vrijeme Atalanta i Juventus.

Međutim, pred finale Kupa protiv Hrvatske stigla je i vijest o mogućem transferu Ligue 1 gdje ga skautiraju tri tamošnja poznata kluba.

Oglasi

Neki analitičari smatraju da bi Baturina dobrodošao ekipama kao što su Lille, Rennes i Marseille. Posebno se ističu prva dva francuska velikana.

Lille i Rennes su se posljednjih godina etablirali kao odlična odskočna daska za daljnu budućnost, pravi primjer je svakako Lovro Majer koji je i sam bio član Dinama.

Majera je Dinamo prodao Rennesu prije tri godine za 12 miliona eura, a Francuzi su na hrvatskom veznjaku prošlog ljeta zaradili duplo više kad su ga prodali Wolfsburgu.

Plan Modrih je na Baturini zaraditi između 15 i 20 miliona eura. Još ako bi nešto napravio na Evropskom prvenstvu cijena bi mu sigurno skočila.

Bez obzira što je imao određenih problema sa povredama tokom sezone Baturina je uspio skupiti čak 48 nastupa u ovoj sezoni. Zabio je šest golova te ostvario devet asistencija.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi