Kraj saradnje

Sporazumni raskid ugovora: Charles Bismark više nije igrač FK Željezničar · Zvanično

Eldar Ganibegović

Ofanzivac iz Gane, Charles Bismark, više nije igrač FK Željezničar. Posudba je prekinuta prijevremeno, potvrdio je to velikan s Grbavice.

U januaru 2024. godine na posudbu u FK Željezničar iz bugarskog CSKA-a (Sofija) stigao je ofanzivac iz Gane, Charles Bismark.

Nakon samo tri nastupa u kojima je na terenu proveo 81 minutu u elitnom rangu bh. fudbala, ovaj 22-godišnjak napušta Grbavicu.

Posudba je trebala trajati do kraja aktuelne sezone, no kraj saradnje se desio dva kola prije kraja WWin lige Bosne i Hercegovine.

Fudbaleri Željezničara pripremaju se za narednu utakmicu sa Zvijezdom. Meč se igra u ponedjeljak u Ugljeviku s početkom od 17:00 sati.

FK Željezničar ovom prilikom informiše javnost da su Klub i Charles Bismark potpisali sporazumni raskid ugovora. Bismark je na Grbavicu stigao u januaru ove godine kao posuđeni igrač CSKA iz Sofije, a zabilježio je nastupe na tri utakmice", objavio je FK Željezničar i Bismarku poželio sreću u nastavku karijere.

Radi se o dečku koji je karijeru počeo u klubu Berekum Chelsea II u rodnoj Gani, da bi još u februaru 2020. godine kao 18-godišnjak stigao na Balkan.

Zaigrao je za KF Vushtrria na Kosovu, gdje je još igrao i za KF Trepca 89 prije odlaska u Bugarsku.

CSKA Sofia ga dovodi u februaru 2021. godine, šalje na posudbu prvo u Pirin, a onda i u FK Željezničar gdje se nije naigrao.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

S timom iz Sofije s kojim ima ugovor do ljeta 2025. godine 2021. godine je osvojio i Kup, a vidjet ćemo šta će dalje biti s njim.

Željezničar je imao mogućnost kupovine ovog igrača, ali je sada jasno da od toga neće biti ništa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.