Željezničar u Konjicu nastavio niz bez poraza, Igmanu vrijedan bod u borbi za ostanak u ligi
FOTO: Adem Ćatić, www.fkzeljeznicar.ba

Bez golova

Željezničar u Konjicu nastavio niz bez poraza, Igmanu vrijedan bod u borbi za ostanak u ligi

Edmir Škorić

Igman i Željezničar odmjerili su danas snage u 31. kolu Wwin lige BiH, a okršaj u Konjicu završen je nepopularnim rezultatom 0:0.

Željezničar je sa tri vezane pobjede osigurao ostanak u ligi, a tim je pod vodstvom novog stručnog štaba uspio da nastavi niz bez poraza i na gostovanju u Konjicu.

S obzirom na prikazano, remi je i najrealniji, a Igmanu će bod dobro doći jer sada ima +6 u odnosu na Tuzlu City, koju čeka težak meč protiv Borca i trebat će se dogoditi pravo čudo da se Tuzlaci spase ispadanja.

U uvodnim minutama prvi je udarac oprobao domaći fudbaler Hebibović, ali je lopta od bloka završila u rukama Muftića. U 12. minuti velika šansa za Igman, no Muftić uz pomoć prečke zaustavlja udarac Janketića sa nekih 20 metara.

Janketić ej probao još jednom nedugo nakon toga, no neprecizno je gađao sa 25 metara. U 14. minuti Hebibović šutira, Muftić brani, zatim Ramić pogađa mrežu iz odbijanca, ali je gol poništen opravdano zbog ofsajda.

U 23. minuti Denković je sjajno pogodio iz slobodnjaka, ali gol nije priznat jer se Dupovac kretao ispred živog zida u trenutku kada je njegov saigrač pucao.

Oglasi

U 33. minuti velika šansa za goste iz Sarajeva, ali je Krpićev udarac glavom završio na okviru gola. Prethodno je Boljević dobro centrirao. Nedugo nakon toga Boljević je imao šansu, ali stativa je saveznik Konjičana.

Pet minuta prije odlaska na odmor, Galić pogađa stativu svog gola. Iako je bilo šansi, prvih 45 minuta završeno je bez pogodaka.

Na početku drugog dijela Dupovac glavom šutira, Muftić opet siguran, a zatim Mekić centrira s desne strane, Boljević je gađao glavom, siguran je bio Ćeman na golu Igmana.

U 65. minuti novi pokušaj Boljevića, ali njegov udarac iz slobodnjaka zaustavlja lagano Ćeman. Zatim je Krpić glavom pucao preko gola. Igman uzvraća u 71. minuti, no Denkovićev udarac bio je lak plijen za Muftića, baš kao i udarac Ramića glavom u 74. minuti nakon ubačaja iz kornera.

Željo gostuje Zvijezdi 09 u pretposljednjem kolu, a u posljednjem dočekuje Borac krajem maja. Igmanu slijedi gostovanje u Banjaluci, pa će dočekati Zrinjski u 33. kolu.

Igman - Željezničar 0:0

FK Igman: Ćeman, Mešinović, Hebibović, Oremuš, Čubrilo, Đorić, Dupovac, Denković, Bajrić, Janketić, Ramić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Željezničar: Muftić, Radinović, Cavnić, Krpić, Mekić, Hiroš, Štilić, Drina, AlJaber, Boljević, Galić.

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

velez mo
Zasto Igmanu iz slobodnjaka go ponisti hahahahaha.
4 2
vozdra
Ne pokazuje se ljubav prema svom klubu mržnjom prema Želji. Ništa ne traje vječno,zato smanjite doživljaj.
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi