32. kolo može donijeti konačan rasplet u Wwin ligi, sve utakmice isti dan
Detalj sa utakmice Tuzla City - Borac

Borac pred titulom prvaka

32. kolo može donijeti konačan rasplet u Wwin ligi, sve utakmice isti dan

Prvenstvo u Wwin ligi BiH bliži se kraju.

FK Borac iz Banja Luke je pred novom titulom prvaka i Banjalučani sve mogu riješiti u narednom 32. kolu.

Domaćini su Igmanu i u slučaju pobjede u Banjoj Luci će uslijediti veliko slavlje. Borac ima pet bodova prednosti nad Zrinjskim, a Plemići dočekuje Tuzlu City.

Apsolutni su favoriti i sigurno će do kraja prvenstva igrati maksimalno, a u četvrtak Borac i Zrinjski igraju revanš meč Kupa naše zemlje gdje Mostarci brane prednost od 1:0 iz prvog meča.

Tuzla City će u slučaju poraza u niži rang i čini se da se Tuzlaci ne mogu spasiti ove sezone.

U susretu bez rezultatskog značaja u Ugljeviku igraju Zvijezda 09 i Željezničar. Zvijezda je već odavno siguran putnik u niži rang, dok se Željezničar 'izvukao' iz opasne zone, te Plavi već četiri kola nisu upisali poraz.

Oglasi

Velež dočekuje GOŠK i sigurno će pokušati obradovati svoje navijače. Biće zanimljivo vidjeti na kojem stadionu će biti odigran meč jer su iz Veleža ranije najavili da moraju preseliti iz svog doma zbog toga što su nepoznata lica uništila terena bacajući navodno kiselinu dronom na travnjak.

Sloga Doboj dočekuje uzdrmani Široki Brijeg, te Sloga želi ostati u borbi za peto mjesto, dok tim sa Pecare želi što prije zaboraviti ovu sezonu.

Na klupi će debitovati Boris Pandža koji je dobio povjerenje da vodi ekipu u nastavku sezone, s obzirom da je klub prije par dana raskinuo saradnju sa šefom struke Dinom Skenderom i sportskim direktorom Slavkom Brekalo.

Zanimljiv meč na Koševu će odigrati Sarajevo i Posušje. Sarajevo će završiti na četvrtom mjestu, izboriti Evropu te ostvariti cilj, a Posušje će biti vjerovatno na petom mjestu.

Oglasi

Bordo tim je u pozitivnoj seriji, a Posušje također igra veoma dobro i tim Denisa Ćorića će sigurno i na Koševu pokušati ostaviti što bolji dojam.

Svi mečevi se igraju ponedjeljak sa početkom u 17 sati.

Raspored 32. kola Wwin lige:

FK Zvijezda 09 - FK Željezničar

FK Borac - FK Igman

HŠK Zrinjski - FK Tuzla City

FK Velež - NK GOŠK

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Sloga Doboj - NK Široki Brijeg

FK Sarajevo - HŠK Posušje

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mitoza
Radije cu gledati dokumentarni program nego domaci nogomet ili ti loptanje.
1 0
Zoster
Ma ja isti dan stavite sve u isto vrijeme nema se više šta namjestiti,hahahah a uša Borac!!za svaki slučaj stavite vi Gigovica nek sudi da igmanu ne daj Bože ne zaluta koja u gol!!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi