Marco Reus odigrao svoj posljednji meč u žutom dresu (Foto: AUTOR Alex Gottschalk/DeFodi Images / Pixsell)

Odlazak velikana

Niko nikad nije doživio ono što je Marco Reus danas u Dortmundu - Zauvijek će se pamtiti 81. minut

Midhat Šljivak

Marco Reus se oprostio od Borussije iz Dortmunda. Legendarni ofanzivac danas je odigrao svoj posljednji meč u dresu njemačkog velikana.

U 81. minuti meča na Signal Iduna Parku u posljednjem kolu Bundeslige sve je stalo. Zauvijek je u povijest otišao legendarni Marco Reus.

Nakon 12 godina i 428 odigranih utakmica došlo je vrijeme za oproštaj. 34-godišnjak odlazi iz kluba, ali ne iz srca navijača velikana iz Dortmunda.

Koliko je omiljen i koliko ga vole pokazuju scene pri izlasku iz igre. Saigrači su ga ispratili špalirom, a Reus je potom završio na tribinama kod vatrenih navijača voljenog kluba.

Na oproštaju je Reus pokazao da je istinski velemajstor. Postigao je gol i asistirao je, te se od Borussije oprostio s učinkom od 170 golova i 131 asistencijom.

Pred ovaj meč govorio je i zašto nikada nije želio napustiti klub, iako je imao mnogo bogatije ponude. Zbog ove izjave postat će apsolutna ikona kluba.

"Ja sam čovjek koji cijeni ono što ima i koji se osjeća ugodno u okruženju u kojem se smatram slobodnim. Ta sloboda mi je potrebna u životu, a Borussia mi je to omogućila. Nikad nisam imao razlog reći da želim isprobati nešto novo", saopštio je Marco Reus.

Pogledajte scene iz 81. minute i scenu koju će Dortmund i Marco Reus zauvijek pamtiti.

Reusa su navijači pozdravili i pred ovaj meč. Izašao je na zagrijavanje, a žuti zid je priredio koreografiju koja je bila samo njemu u čast. Bio je to njegov dres s brojem 11 i zahvalnica za sve što je napravio.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Definitivno ovog čovjeka u Dortmundu nikad neće zaboraviti i sigurno je da će mu vrata kluba na kraju igračke karijere biti otvorena.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.