Slomljeno srce njemačke legende - dobro je znao da je to bila jedina prilika da osvoji titulu

Reus u suzama

Slomljeno srce njemačke legende - dobro je znao da je to bila jedina prilika da osvoji titulu

E. Škorić

Nezapamćena drama odvijala se danas na mečevima 34. kola njemačke Bundeslige, da bi na kraju Bayern postao prvak ispred Borussije zahvaljujući boljoj gol-razlici.

Bayern je gostovao Koelnu i trebao je pobjedu, ali i kiks Borussije protiv Mainza u Dortmundu. Iako su se u ovom gradu svi spremili za veliko slavlje, na kraju su osvojili samo bod (2:2), ali to im nije bilo dovoljno budući da je Bayern slavio u Koelnu sa 2:1.

Bavarci su do pobjede došli nakon gola Jamala Musiale u 89. minuti, a ispod pogledajte i kako je to izgledalo:

[twitter]https://twitter.com/vartatico/status/1662479069265395712[/twitter]

Cijeli svijet je bio uvjeren da će Marco Reus kao istinska legenda Bundeslige napokon osvojiti titulu, ali 33-godišnjaku je san surovo ugašen.

Nakon što je završen meč u Dortmundu, Reus je histerično pao na travu i jednostavno nije mogao da vjeruje šta se sve dogodilo.

Oglasi

Reus je dva puta osvajao Kup Njemačke, tri puta Superkup Njemačke, no nikada Bundesligu tokom karijere koju je kompletnu proveo u Dortmundu.

Trostruki najbolji igrač njemačke Bundeslige želio je napokon podići taj trofej na zalasku karijere, ali zlatnu šansu on i saigrači nisu iskoristili, dok je rival iz Minhena došao do 33. titule i 11. uzastopno.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Zaista tužan dan za Dortmund, za Reusa, za neke neutralne ljubitelje najvažnije sporedne stvari na svijetu, ali nogomet je ponovo pokazao koliko je zabavan, stresan, lijep i poseban. Neko mora na kraju da izgubi, a neko da pobijedi. Čini se da je uloga ovog drugog zapisana Bayernu.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bili mali i ostali mali !!!
1 3
nakopitam
Hahahahahahahaahahahahahahahaha
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi