Posljednji meč na Poljudu ove sezone (Foto: Tom Dubravec / CROPIX)

Perišić napušta Split?

Hajduk se pobjedom oprostio od Poljuda za ovu sezonu, ali sada svi gledaju prema Ivanu Perišiću

Midhat Šljivak

Hajduk je u 35. kolu HNL-a na Poljudu dočekao Goricu i upisao je trijumf rezultatom 2:1.

Splitski velikan ove sezone je tražio put do titule prvaka nakon dvije decenije čekanja. Međutim, serijom loših rezultata izgubili su bitku od Dinama i Rijeke i moraju se zadovoljiti samo trećim mjestom na tabeli.

Hajduk je imao bolje otvaranje meča. Splićani su prijetili u nekoliko navrata, ali nisu bili precizni.

A onda u 23. minuti šok za domaće. Rukavina nakon lijepe akcije matira Buljana za prednost gostiju od 1:0.

Slavlje Gorice trajalo je samo sedam minuta. U 30. minuti Moufi bježi odbrani Gorice, radi povratnu za Trajkovskog koji zabija za 1:1.

Nakon izjednačenja ritam igre je pao. Nije bilo previše uzbuđenje i na odmor se odlazi neriješenim rezultatom (1:1).

U nastavku meča Hajduk ipak dolazi do trijumfa. Igrala se 64. minuta kada je Puktštašev udarac uz pomoć Štigleca završio u mreži za prednost domaćeg tima od 2:1.

Ovo je na kraju bio i konačan rezultat susreta. Hajduk se tako pobjedom oprostio od svojih navijača u još jednom neuspješnoj sezoni kada je borba za trofeje u pitanju.

Ipak, ono što je briga svih navijača kluba je to da li će u klubu ostati Ivan Perišić. Za sada još uvijek nema informacija šta će se desiti s iskusnim krilnim fudbalerom, ali sve su češće priče da bi mogao otići.

Sezonu splitski klub završava duelom protiv Lokomotive u Zagrebu.

Potražite više informacija na temu HNL:

HNL, 35. kolo:

Hajduk - Gorica 2:1

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.