Završava igračku karijeru na Poljudu i postaje sportski direktor Hajduka?
Kalinić u duelu protiv Dinama Foto: Vojko Basic / CROPIX

Velike promjene slijede u redovima Splićana

Završava igračku karijeru na Poljudu i postaje sportski direktor Hajduka?

U splitskom Hajduku uslijedit će velike promjene tokom ljeta.

Sve više se priča o potpunom remontu ekipe, a Splićani će dobiti i novog sportskog direktora.

Dugo se spominje da će mjesto dobiti 'domaći čovjek', a sada je procurila informacija da će to biti Nikola Kalinić.

Kalinić se vratio u Hajduk nakon bogate inostrane karijere, no nije se pretjerano proslavio. Istekao mu je ugovor koji nije produžen, ali je onda opet ove sezone vraćen u ekipu.

Imao je i problema sa povredama, a Hajduk nije uspio do trofeja ove sezone. Dugo su držali lidersku poziciju, no sve je brzo 'puklo'.

Kalinić je upisao 107 nastupa za Hajduk, a sada će završiti igračku karijeru.

Oglasi

Odmah bi mogao dobiti 'vruć krompir', ali sve će uskoro biti jasnije. Kalinić nema iskustva u ovom poslu i to može biti veliki problem.

Ostaje da se vidi da li će mu klub dati povjerenje, a zatim njega očekuje mnogo posla.

Prvo je imenovanje novog šefa struke. Jure Ivanković je postavljen kao privremeno rješenje i biće zanimljivo vidjeti ko će predvoditi Splićane u novoj sezoni.

Što se tiče igrača, u Hajduku žele zadržati Josipa Brekala, a o tome je na press konferenciji pred meč sa Goricom govorio i Jure Ivanković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Svi želimo da Brekalo ostane sa nama, ja vjerujem da ta mogućnost postoji. Trebamo vidjeti kakvi su mu planovi, napravit ćemo sve da ostane".

Hajduk će sezonu završiti na trećem mjestu, te će Splićani ipak igrati Evropu.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi