Aleksandar Njegomirović i njegovi pomoćnici, Damir Lazić i Sreten Udovičić, danas su odveli Borac do titule prvaka Bosne i Hercegovine.

Kutak za sporni trenutak: Kvržić je bio u nedozvoljenoj poziciji

Eldar Ganibegović

Borac je danas ovjerio titulu prvaka Bosne i Hercegovine, ali utakmica protiv Igmana ostat će upamćena po sudijskim greškama u korist novog prvaka Bosne i Hercegovine.

Dva kola prije kraja Borac je na vrhu WWin lige Bosne i Hercegovine imao pet bodova prednosti u odnosu na Zrinjski i danas je trebao da pobijedi Igman za osvajanje titule.

To je i uradio. Rezultat je bio 4:3 za domaći tim, ali u svemu tome svoju ulogu su odigrale i sudije, Aleksandar Njegomirović, Damir Lazić i Sreten Udoviičić.

Igman je vodio rezultatom 2:1 nakon prvih 45 minuta, a odmah na startu drugog dijela Njegomirović pokazuje na bijelu tačku za Borac.

Lukić je sam pao pokraj Dupovca, dobio penal na poklon, a Dupovcu nije preostalo ništa drugo nego da se nasmije na odluku glavnog sudije.

Pri rezultatu 3:3 Mirsad Ramić postiže regularan pogodak za vodstvo Igmana, ali su sudije odlučile da ga ponište i ostave Borac u životu.

Četiri minute kasnije Borac je potpuno preokrenuo rezultat. Zoran Kvržić je pogodio nakon očiglednog ofsajda u kojem se nalazio (naslovna fotografija ovog članka).

Zaista je pitanje kome sve ovo treba. Vjerovatno je nekima bilo u cilju da se danas proslavi titula u Banjoj Luci, jer ko zna da li bi se ikako slavila pošto Borac u posljednjem kolu ide na Grbavicu, a Zrinjski melje sve redom. 

Podsjetimo, Zrinjski je svoj dio posla odradio. Počistio je City s 4:0 i poslao ga u niži rang, ali titula će ostati samo san. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U četvrtak se igra revanš finala Kupa Bosne i Hercegovine, a u Banjoj Luci se sastaju upravo Borac i Zrinjski.

Mostarci brane i taj naslov, dolaze s prednosti od 1:0 iz prve utakmice, te ostaje da vidimo šta će se dešavati na tom meču. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.