Borac je prvak Bosne i Hercegovine, no danas smo svjedočili sudijskoj lakrdiji

Sudije "počastile" domaćina

Borac je prvak Bosne i Hercegovine, no danas smo svjedočili sudijskoj lakrdiji

Edmir Škorić, foto: Esmer Oštraković

Fudbalski klub Borac je u neobičnoj utakmici sa velikim brojem pogodaka i sudijskih grešaka u korist novog bh. prvaka došao do preokreta i 4:3 pobjede nad Igmanom, čime je kolo prije kraja osigurao titulu prvaka BiH.

Borac i Zrinjski vodili su bitku do samog kraja. Mostarci su se nadali kiksu Banjalučana, kako bi u zadnjem kolu pala odluka o prvaku, ali je Borac danas ostvario trijumf i osvojio svoju treću titulu.

Već na startu meča šansa za Borac, kada je Vuković iz dobre pozicije šutirao pored gola. Uslijedio je sve veći pritisak Borca, pa je Grahovac imao dobru šansu u 17. minuti, potom je isti igrač u 25. pucao preko gola, a u 32. minuti bilo je 1:0. David Vuković je poziv Sergeja Barbareza proslavio danas golom.

Igman se budi u finiš prvog dijela, a u 42. minuti Belmin Mešinović zabija za 1:1 na asistenciju Janketića. Hladan tuš za domaće nedugo nakon toga, jer je Mirsad Ramić pogodio za 1:2.

I onda kreće šou u nastavku sudije Aleksandra Njegomirovića. U 48. minuti je "izmislio" penal za Borac nakon pada Jove Lukića, a Nišić je precizan za 2:2.

Igman je u 54. ope poveo nakon sjajnog gola Janketića, a Borac izjednačio na 3:3. U 59. minuti Ramić je pogodio, dosuđen je ofsajd, a pitanje da li ga je bilo?

Oglasi

Lukić je imao šansu, no Ćeman je odbranio. U 63. minuti Kvržić zabija po samom ulasku u igru, ali gol je postignut iz očitog ofsajda. Sudija Njegomirović i njegovi pomoćnici "nisu vidjeli" da je Kvržić bio najbliže golmanu Igmana u trenutku upućivanja lopte.

Nakon tog gola, tempo igre je opao, Borac je naravno kontrolisao situaciju na terenu i po završetku meča krenuo sa velikim slavljem, ali definitivno je ovaj dan pokvario sudija Njegomirović sa kardinalnim greškama.

Banjalučanima je ovo treća titula. Prethodno su prvaci Bosne i Hercegovine bili 2011. i 2021. godine, a imaju i Kup iz sezone 2009/10. Igrat će protiv Zrinjskog revanš finala Kupa tako da mogu ove sezone i do duple krune.

U posljednjem kolu Borac gostuje na Grbavici Željezničaru u meču bez rezultatskog značaja, a takav će biti i duel Igmana i Zrinjskog u Konjicu.

Borac - Igman 4:3

FK Borac: Milošević, Ćelić, Jurilj, Grahovac, Herera, Vuković, Lukić, Blagaić, Šušić, Nišić, Hrelja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Igman: Ćeman, Mešinović, Velić, Hebibović, Oremuš, Čubrilo, Đorić, Dupovac, Bajrić, Janketić, Ramić.

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676732413
Čestitke sudijskoj organizaciji na osvojenoj tituli po prvi put u istoriji BiH fudbala.
10 0
user1676300203
Hoce li se neko sjetiti da posalje snimke svih Borcevih utakmica u Uefu da se pregledaju i da se ovaj kriminalni savez suspenduje na jedno 5 godina dok se red ne uvede u ovoj Drzavi?
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi