Meč se igra u četvrtak

Irfan Peljto sudi revanš finala Kupa BiH između Borca i Zrinjskog · Saznajemo

Endin Čaušević

Prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao SportSport revanš utakmicu finala Kupa Bosne i Hercegovine između Borca i Zrinjskog sudit će naš najbolji arbitar Irfan Peljto.

Zrinjski je u prvoj utakmici koja se igrala prije skoro dvije sedmice u Mostaru slavio pred svojim navijačima protiv Borca s minimalnih 1:0.

Junak Plemića u prvoj utakmici bio je Ćuže koji je u 30. minuti postigao pogodak za pobjedu i prednost Zrinjskog pred revanš meč koji će se igrati u Banja Luci.

Revanš utakmica na rasporedu je u četvrtak, a kako nezvanično saznajemo glavni sudija će biti Irfan Peljto.

SportSport je došao do nezvaničnih informacija da će revanš finala suditi naš najbolji sudija, ubrzo nakon toga ove informacije potvrdio je i Nogometni savez BiH.

Iz Saveza su potvrdili da će Peljto biti glavni sudija utakmice Borac - Zrinjski, a njegovi pomoćnici će biti Senad Ibrišimbegović iz Travnika, te Arnel Novalić i Doboj Istoka.

Ulogu četvrtog sudije na revanšu finala Kupa BiH imat će Ermin Sivac iz Zenice.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Podsjećamo, utakmica između Borca i Zrinjskog igra se u četvrtak u Banja Luci s početkom u 18 sati.

Za Borac će ovo biti šansa da dođe do duple krune s obzirom da je banjalučki klub jučer u pretposljednjem kolu prvenstva osigurao titulu prvaka naše zemlje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.