Mladi napadač Borca objasnio i zašto

Vuković se neće odazvati Barbarezu: "Donio sam odluku da se ne pojavim na okupljanju"

Endin Čaušević

Mladi napadač banjalučkog Borca, David Vuković, našao se na spisku Sergeja Barbareza za naredne mečeve reprezentacije Bosne i Hercegovine, ali je jutros poručio da se neće pojaviti na okupljanju našeg tima.

Barbarez je nedavno saopštio spisak igrača za prijateljske susrete protiv Engleske i Italije, a na istom našao se i Vuković.

Međutim, jutros je Borac na zvaničnoj stranici objavio izjavu svog mladog napadača koji je potvrdio da se neće pojaviti na okupljanju reprezentacije Bosne i Hercegovine.

On je objasnio da je odluku donio nakon dešavanja na poslije jučerašnjeg meča između Borca i Zrinjskog kada se našao na meti raznih komentara i pritiska javnosti.

"Donio sam odluku da se zbog pritiska javnosti i raznih komentara poslije utakmice sa Zrinjskim ne pojavim na okupljanju reprezentacije BiH i smatram da je tako najbolje za sve navijače", rekao je Vuković i dodao.

"Mislim da nakon novonastalih dešavanja ne mogu pomoći reprezentaciji jer nisam u mogućnosti da budem dovoljno skoncentrisan i da dam svoj maksimum na terenu, na treninzima, kao i na samim utakmicama".

Također, mladi fudbaler banjalučkog kluba na kraju svoje poruke poželio je sreću bh. selekciji u mečevima koji nas čekaju početkom idućeg mjeseca.

"Reprezentaciji Bosne i Hercegovine želim svu sreću na prijateljskim utakmicama kao i u svim ostalim takmičenjima u budućnosti", zaključio je Vuković.

Podsjećamo, bh. selekcija prvu utakmicu igra 3. juna u Newcastleu na St. James Parku protiv Engleske, dok ćemo 9. juna u Empoliju gostovati selekciji Italije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Barbarezov cilj je da na ovim mečevima proba što više fudbalera, a među njima je bio i Vuković. No, na mladog igrača Borca neće moći računati.

Ovaj 20-godišnjak je ove sezone za Borac odigrao 37 utakmica u svim takmičenjima, dao je devet golova i upisao još tri asistencije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.