Zrinjski osvojio Kup Bosne i Hercegovine!
Borac nije uspio doći do duple krune ove sezone

I drugi put savladali Borac

Zrinjski osvojio Kup Bosne i Hercegovine!

Midhat Šljivak, foto: Esmer Oštraković

HŠK Zrinjski Mostar osvojio je Kup Bosne i Hercegovine za sezonu 2023/2024. Plemići su u Banjaluci savladali Borac s 1:0 i s ukupnim rezultatom od 2:0 došli su do trofeja.

Duel na Gradskom stadionu u Banjaluci počeo je sramotnim zvižducima himni Bosne i Hercegovine, a na terenu je u prvom poluvremenu Zrinjski bio konkretniji i s boljim šansama.

U osmoj minuti Plemići stvaraju veliku šansu. Nakon prekida i ubačaja Kiša, Mario Ćuže pogađa prečku. U nastavku akcije izblokirano je nekoliko udaraca igrača mostarskog tima, gosti su tražili i penal, no Irfan Peljto se nije oglasilo.

Ostatak prvog poluvremena donosi izuzetno aktivnu igru s obje strane. Nisu se štedjeli u borbi za trofej, igralo se otvoreno, no bez onih istinskih šansi.

Imala su oba tima po nekoliko opasnih situacija. Međutim, odbrane su bile na nivou i golmani nisu imali previše posla.

Još jedan šut u okvir je zabilježen u 45. minuti meča. Tomislav Kiš iz slobodnog udarca gađa dosta dobro, golman Borca Milošević boksuje njegov udarac i na odmor se odlazi rezultatom 0:0.

Oglasi

I u nastavku ista slika na terenu. Igralo se ofanzivno, ali bez onih istinskih prilika na obje strane.

Vinko Marinović je pokušao napraviti nešto s izmjenama. Pojačao je napadački dio ekipe, no Zrinjski je defanzivno dosta dobro stajao i nije protivniku dopuštao previše u fazi napada.

U 80. minuti velika šansa za Zrinjski da riješi sve dileme oko osvajača trofeja. Ćorluka ubacuje s desne strane, Kiš s pet metara očajno šutira glavom.

Ipak, u 81. minuti Plemići dolaze do gola. Melekinušić koristi neopreznost odbrane domaćeg tima i matira Miloševića za prednost gostiju od 1:0.

Očekivano, Borac potom kreće prema naprijed tražeći gol kojim bi se vratili u meč i pokušali unijeti neizvjesnost u finišu. Veliku šansu imali su u 89. minuti kada je Kvržić s tri-četiri metra pokušao glavom, Karačić je to fenomenalno odbranio.

Oglasi

Ostalo je na kraju 1:0 za Zrinjski koji je slavio istim rezultatom i u prvoj utakmici, te su Plemići došli do trofeja pobjednika Kupa Bosne i Hercegovine.

Kup BiH, finale, druga utakmica:

Borac - Zrinjski 0:1

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

FK Borac: Milošević, Pejović, Ćelić, Jurilj, Grahovac, Herera, Vuković, Čavić, Vranješ, Blagaić, Marčetić.

HŠK Zrinjski: Karačić, Barišić, Kiš, Mulahusejnović, Malekinušić, Ramić, Ivančić, Ćuže, Šunjić, Memija, Tičinović.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Interista
Kakav borac, ja sam rodom iz bl al nikako ih nepodnosim.Da se posteno sudilo borac bi se borio za opstanak, divljaci su to.
5 0
MostarskiBijeli
Bradariću je bio dovoljan jedan dodir sa loptom da matira Vicinu dinastiju.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi