Selimović je nedavno opet dobio poziv u reprezentaciju Luksemburga

Željezničar sutra dočekuje Borac

Pavić i Selimović napuštaju Grbavicu, Mekić također odlazi, da li se oprašta Cocalić? · Saznajemo

U posljednjih pet kola nogometaši Željezničara imaju četiri pobjede i jedan remi.

Plavi će sutra sezonu završiti protiv novog prvaka Borca i pokušati će ponovo obradovati vjerne navijače. Meč se igra od 17 sati, a navijači najavljuju ispunjenu Grbavicu i atmosferu za pamćenje.

Pred ovaj meč govorio je šef struke Željezničara Hajrudin Dino Đurbuzović.

"Sigurno da smo u jednom izuzetno dobrom i kvalitetnom nizu, imamo samopouzdanje, igrači su došli na onaj nivo što našim navijačima odgovara i nama svima. Igramo utakmicu protiv ekipe koja je šampion BiH, jako kvalitetna ekipa, ekipa koja zna šta hoće.

Mislim da se mi moramo skupiti i ne pokvariti ovaj niz. Mi ćemo ići na pobjedu zbog naših navijača koji će doći u velikom broju, to je maksimalna podrška, navijači nas bodre na sve strane i mi se nekako moramo revanširati. Dat ćemo sve od sebe da pokušamo pobijediti, kazao je Đurbuzović, a potom govorio o igračkom kadru.

"Imamo povrijeđenih igrača, još ne znamo zdravstveno stanje za sve, pojedini će se oporaviti, pojedine još uvijek čekamo pa da onda napravimo pravu ekipu. I oni koji igraju i oni koji ne igraju, svi svo zajedni, bir smo i to je najveća dobit Želje i nadam se da ćemo i dalje tako raditi".

Ako je suditi prema posljednjem treningu, većih promjena u timu neće biti. Gotovo sigurno svoj posljednji meč u Željezničaru igra vezista Nedim Mekić kojem uskoro ističe ugovor i krenut će u nove izazove, a špekuliše se da bi igračku karijeru sutra mogao završiti iskusni Edin Cocalić.

Nedim Mekić FK Željezničar Pozicija: MF

Statistika

28 nastupa
24 kao starter
8 žutih kartona
0 crvenih kartona
1 asistencija
6 golova

Saznajemo da su raskid ugovora već dogovorili Vahid Selimović i Antonio Pavić, a očekuje se da klub uskoro potvrdi ove informacije. Ova dvojac sutra neće biti u kombinaciji za duel sa Banjalučanima.

Očekivalo se da će za  tri pogotka u prošlom meču za mjesto u početnom sastavu biti nagrađen Faris Zubanović, ali to se neće desiti.

U početnoj postavi neće se naći ni neko od talentovanih juniora, ali na Grbavici očigledno imaju neki svoj plan.

U tim će se vratiti Sulejman Krpić, u zadnjoj liniji ostaje Amar Drina, dok bi od prve minute trebali zaigrati i Cocalić, Štilić, Hiroš, Al Jaber...

Treba istaći da će u srijedu biti održana i Skupština FK Željezničar gdje će Plavi dobiti novo rukovodstvo kluba, a onda slijede i promjene u prvom timu te Omladinskom pogonu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Posebno se to odnosi na Omladinski pogon gdje već odavno mnogo toga ne štima.

Navijači Željezničara svakako se nadaju boljim danima za klub, a vremena puno i nema.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.