U srijedu Skupština FK Željezničar, Plavi će dobiti novo rukovodstvo
Navijači FK Željezničar se nadaju boljim danima za klub

Čini se da slijede velike promjene

U srijedu Skupština FK Željezničar, Plavi će dobiti novo rukovodstvo · Saznajemo

Nogometaši Željezničara sutra će susretom sa FK Borac završiti još jednu sezonu.

Plavi se žele od navijača oprostiti pobjedom, te tako turbulentnu sezonu završiti na najbolji mogući način.

Željezničar se do prije samo par kola borio za opstanak, no uspio se spasiti, a treba istaći da je u srijedu zakazana sjednica Skupštine kluba.

Prema planu, sjednica će se održati u srijedu (29.05.) sa početkom u 18 sati.

Na sjednici će između ostalog  na Dnevnom redu biti i usvajanje zapisnika sa posljednje sjednice Skupštine, Izvještaj o radu Odbora za hitnost, Izbor Upravnog odbora, te izvještaj Radne grupe za postupanje po Javnom pozivu za strateško partnerstvo.

To u prevodu znači da će Željezničar dobiti novo rukovodstvo, a prvi kandidat za predsjednika Upravnog odbora je Admir Tunović, trenutni član Odbora za hitnost.

Oglasi

Treba dodati da je Upravo odbor za hitnost bio glavni u FK Željezničar u posljednjih par mjeseci, a na čelu je bio nekadašnji igrač Plavih Almir Gredić. Odbor za hitnost je od Skupštine kluba tada dobio povjerenje da upravlja klubom do 31.05. ove godine.

Članovi navedenog Odbora u proteklom periodu napravili su veći broj sastanaka i konkretnih koraka, što su podržali i sami navijači, a sve bi trebalo biti ozvaničeno već u srijedu.

Govorit će se i o planovima za seniorsku momčad u novoj sezoni, a sigurno će biti promjena, kako u stručnom štabu, tako i u igračkom kadru.

Promjene su najavljene i u Omladinskom pogonu kluba sa Grbavice.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Trofeji već odavno nisu blizu Grbavice, iako je Željezničar ranije bio pravi rasadnik talenata. Sve manji broj nogometaša iz vlastite škole dobija šansu u prvom timu, što je također sigurno loša vijest za Plave.

Sutrašnji meč Željezničara i Borca igra se na Grbavici od 17 sati.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi