Bellingham igrač sezone

La Liga izabrala najboljeg trenera - Carlo Ancelotti to nije!

Edmir Škorić

U utorak se dodjeljuju nagrade za najbolje u minuloj sezoni španske La Lige, a interesantna je bila odluka da se ne dodijeli Carlu Ancelottiju nagrada za najboljeg trenera.

Iako je Real Madrid bio najbolji tim La Lige i istu bez problema osvojio osiguravši 36. titulu nekoliko kola prije kraja, to nije bilo dovoljno Ancelottiju da u svoju bogatu riznicu trofeja doda još jedan individualni.

Umjesto njega, nagradu za najboljeg trenera sezone dobio je trener Girone Michel Angel Sanchez. Pod Michelovim vodstvom Girona je imala najbolju sezonu u svojoj historiji, završivši na 3. mjestu elite, što je omogućilo plasman u grupnu fazu Lige prvaka.

Ranije je objavljeno da bi Michel mogao zamijeniti trenera Manchester Cityja Josepa Guardiolu 2025. godine, a nije tajna da se našao na meti mnogih evropskih velikana koji su oduševljeni načinom na koji je upravljao Kataloncima.

"Zadovoljstvo mi je primiti ovu nagradu i želim je primiti u ime svog osoblja. Učinili su me boljim i želim je posvetiti njima, klubu, Quiqueu Cárcelu... to je vjerovati u projekt. I oni vjeruju u ideju igre, osim u rezultate. Došli smo na ovo prekrasno mjesto ove godine i došli smo ostati".

Najboljim igračem izabran je mladi veznjak Real Madrida Jude Bellingham, koji je po preuzimanju nagrade izjavio: "Posvećujem je svim svojim suigračima, treneru i osoblju za svu vjeru koju su imali u mene".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Englez je slavio u glasovima ispred Griezmanna, Isca, Dovbyka i Vinicius Juniora. Za najboljeg U23 igrača izabran je Barcin Lamine Yamal. Savinho, Johnny Cardoso, Cubarsí, Javi Guerra također su bili nominoavni.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.