Florentino Perez mladoj zvijezdi dao obećanje: "Samo se strpi, potpisat ćemo te!"
Prvi čovjek Reala lovi još jednog velikog talenta (Foto: EPA)

Pitanje je trenutka

Florentino Perez mladoj zvijezdi dao obećanje: "Samo se strpi, potpisat ćemo te!"

Edmir Škorić

Real Madrid nastavlja da traga za vrhunskim mladim igračima koji će biti budućnost kluba. Kylian Mbappe je najveći "ulov" za ovo ljeto, ali čini se ne i jedini, pošto je Florentino Perez u procesu kupovine još jedne mlade zvijezde.

Perez je prošlog ljeta pojačao tim sa mladim igračima kao što su Jude Bellingham (20), Arda Guler (18), Fran Garci (23), Rafa Marin (21), vratio se Brahim Diaz (23), a ovog ljeta se očekuje dolazak Kyliana Mbappea, koji je odbio ostati u Parizu i kao slobodan će 25-godišnji napadač potpisati za Real.

Cilj je Florentinu Perezu dovesti mladog stopera, a njegova prva opcija je fudbaler Lillea Leny Yoro. Ima samo 18 godina i već se smatra velikim talentom. Yoro ima ugovor s francuskom ekipom do 2025., ali klub je spreman da ga proda.

Priča se da Lille traži oko 60 miliona eura za Yora i to je trenutno odbilo mnoge timove koji su bili zainteresovani, ali Perez ima svoj jasan plan.

Prema Santiju Aouni, novinaru koji je tačno predvidio potpisivanje Kyliana Mbappea, Perez je zamolio Yoroa da bude strpljiv i odbije bilo koju ponudu koja mu trenutno stigne.

Oglasi

Ova se strategija temelji na nadi da će igračeva odlučnost da se pridruži Real Madridu biti odlučujući faktor u pregovorima s obzirom na interes drugih ekipa poput PSG-a.

Real Madrid je uvjeren da će obećanje svijetle budućnosti na Santiago Bernabeu i prilika da bude dio najvećeg kluba na svijetu koji sada ima u svojim redovima najbolje svjetske igrače, biti dovoljni da Yoro odluči nositi bijeli dres i da odbije sve ponude koje dobije.

Real Madrid nakon povrede Davida Alabe smatra nužnim angažovati stopera, posebno jer je i Nacho Fernandez na kraju karijere, a Carlo Ancelotti je upravo u odbrani imao najvećih problema tokom cijele sezone i često je morao da improvizira kako bi nadoknadio izostanke stopera poput Alabe, Rudigera ili Militaa, koji dosta nije igrao zbog povrede, ali se nedavno vratio na teren.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Iako je u svijetu fudbala puno defanzivaca koji obećavaju, 18-godišnji Yoro je Perezu zapeo za oko i uradit će sve da ga potpiše, samo je pitanje kada će se to dogoditi.

Mladi francuski reprezentativac je ponikao u Lilleu, a za prvi tim je ove sezone skupio čak 44 nastupa i postigao tri gola.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi