Nakon preokreta Budućnost ostvarila pobjedu

Snovi Veleža srušeni u 86. minuti - Budućnost nakon preokreta "gurnula" Mostarce među nenosioce!

Esmer Oštraković

Večeras je završena fudbalska sezona u regiji i to utakmicom između Jezera i Budućnosti koja je odigrana u okviru finala Kupa Crne Gore. Pobjedu je ostvarila ekipa Budućnosti sa 2:1.

Veliki značaj imala je ova utakmica za obje ekipe jer je bilo jasno da pobjednik Kupa ide u kvalifikacije za Konferencijsku ligu naredne sezone.

Prvak Crne Gore je ekipa Dečića koja ide u prvo pretkolo Lge prvaka, a Mornar iz Bara kao viceprvak ide u prvo pretkolo Konferencijske lige.

Tako je treći predstavnik Crne Gore u Evropi koji će igrati u prvom pretkolu Konferencijske lige ekipa Budućnosti iz Podgorice.

Pratila se ova utakmica i u Bosni i Hercegovini, a posebno u Mostaru jer je od velike važnosti bila i za FK Velež.

Naime, sada je poznata sudbina Veleža pred žrijeb Konferencijske lige koji će biti održan 18. juna u Nyonu. Nakon što je Budućnost osvojila Kup Crne Gore to znači da Velež neće biti nosioc u žrijebu.

Kada je riječ o samoj utakmici naravno ekipa Budućnosti bila je favorit, ali nisu stvari dobro počele za njih.

Naime, igrala se treća minuta utakmice kada Redžepagić postiže gol i dovodi ekipu Jezera u vodstvo od 1:0.

Ovaj rezultat na semaforu je stajao sve do 51. minute kada je Vukotić postigao gol i vratio stvari na početak.

Do potpunog preokreta i pobjede od 2:1, a samim tim i do osvajanja Kupa Crne Gore Budućnost je stigla golom u 85. minuti, a strijelac je bio Despotović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na kraju je naravno uslijedilo veliko slavlje igrača Budućnosti nakon osvojenog trofeja i izborene Evrope.

Budućnost je tako večeras osvojila svoj peti trofej u Kupu Crne Gore, a Jezero nije iskoristilo priliku da dođe do prvog trofeja u ovom takmičenju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.