Sprema se veliki transfer

U Realu nije svima med i mlijeko, dečko zlatnog dodira će u City: "Već je razgovarao s Guardiolom"

Admin Čaušević

Real Madrid je trenutno najpoželjniji klub za igrati, međutim nije baš da svim igračima u taboru Kraljeva cvjetaju ruže. Pokazatelj toga su i posljednje informacije koje stižu iz Španije i najavljuju veliki transfer.

Dolazak Kyliana Mbappea se nije baš dopao svima u svlačionici Reala, a čini se da je igrač koji je postao sinonim za zlata vrijedne golove mnogo bliže odlasku nego ostanku.

Otkako je stigao u Real, Rodrygo je uglavnom zadužen za golove koji su u metaforički rečeno vrijedni zlata. Tako je ove sezone u oba sraza sa Manchester Cityjem tresao mrežu Građana.

Upravo iz tog razloga nije čudo zašto je Pep Guradiola krenuo po Brazilca, a navodno je trofejni menadžer Građana već obavio razgovor sa sjajnim napadačem.

Ugledni novinar Marce, Jose Felix, je u srijedu lansirao vijest kako je Guradiola razgovarao sa Rodrgyom koji se osjeća neugodno u Realu.

"Izlazna vrata nisu zatvorena za Rodryga nisu zatvorena niti je njegov um potpuno fokusiran da nastavi u Real Madridu", kazao je Felix te nastavio:

"Rekli su mi da je Guardiola razgovarao s njim, ali to ne mogu potvrditi. Istina je da se Rodrygo osjeća neugodno i morat ćemo vidjeti kako će to ići."

Dolazak Mbappea značit će vrlo vjerovatno da će Brazilac u novoj sezoni završiti na klupi, osim ako Carlo Ancelotti ne promijeni plan i ne počne igrati sa trojicom napadača.

O odlasku 23-godišnjaka sa Bernabeuu se nagađa već duže vremena. Sjajni ofanzivac je još ranije okarakterisan kao kolateralna šteta u slučaju dolaska Mbappea među Los Blancose.

Ukoliko zaista odluče krenuti po Rodryga Građani će morati izdvojiti ozbiljan novac. U prošlosti ga je želio i Manchester United. Tada se spominjala cifra veća od 100 miliona eura.

U minuloj sezoni kada je Real stigao do duple krune u Ligi prvaka i La Ligi Rodrygo je zabio 17 golova, a jedan je od rijetkih koji se može pohvaliti podatkom da je zabio u svakom takmičenju u kojem je nastupio.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.