Ronaldo izabrao najpotcjenjenijeg igrača ikada, ponižavan je u Realu: "Takve desetka danas nema"

Čuveni Brazilac o promjeni u fudbalu

Ronaldo izabrao najpotcjenjenijeg igrača ikada, ponižavan je u Realu: "Takve desetka danas nema"

Admin Čaušević

Ronaldo Nazario se smatra jednim od najboljih igrača u historiji fudbala. Kada govori o nekom igraču njegova riječ ima itekako težinu. To je bio slučaj i sa izborom najpotcjenjenijeg igrača kojeg se može sjetiti.

Za razliku od vremena kada je dominirao fudbalskim terenima, najpopularnija igra na svijetu se značajno promijenila, svjestan je toga i čuveni Ronaldo.

U njegovo vrijeme puno više pažnje se posvećivalo tehnici, dok se danas uglavnom sve svodi na taktiku, disciplinu i mnogo trke.

Upravo iz tog razloga je Ronaldo objasnio da se danas ne mogu pronaći igrači kao što je to bio slučaj sa Jose Marijom Guteierrezom, poznatijem kao Gutijem.

Guti je bio jako potcijenjen u Real Madridu. Iako je veznjak svjetske klase Kraljevi mu nikad nisu potpuno vjerovali te su na njegovu poziciju dovodili druge igrače.

"Fudbal je dosta napredovao po pitanju fizičke spreme. U odnosu na to kako sam ja trenirao, treninzi su se promijenili i napredovali."

Oglasi

"Meni je teško padalo da trčim sat vremena, ja sam volio praviti mnogo sprintova tokom utakmice."

Guti u društvu Zidanea, Ronalda i Figa

"Puno je fokusa na fizikalnosti i brzini, letvica je posvuda znatno podignuta, no tehnika je izgubljena iz vida."

"Na primjer, broj 10 poput Gutija više nije tu, igrača koji je činio da lopta kruži i favorizirao je tehniku.

"Naša generacija se dosta fokusirala na ovaj aspekt, zbog čega su u svakom timu bili važni igrači koji su mogli promijeniti utakmicu", ispričao je čuveni Il Fenomeno.

Svojevremeno se i sam Guti žalio na status u Realu i kako su dovodili druge igrače. Posebno ga je pogodilo dovođenje Wesleya Sneijdera na njegovu poziciju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Napredovao sam kao veznjak, a onda je došao Zinedine Zidane. Pomjerim se naprijed i onda kupe Ronalda. I postanem reprezentativac, pa onda kupe Beckhama, sva vrata su mi zatvorena", govorio je Španac.

Iako je na neki način ponižavan Guti je ostao jako privržen Real Madridu. Jedino vrijeme je bio i trener u omladinskim selekcijama Kraljeva, a danas je angažovan kao stručni komentator.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Markinjo
Uvijek hvali ove, one... a nikako da kaže da je Luka najveći. Još ga peče Katar 2022.
1 0
Krivaja Zavidovići
Slažem se da je bio potcjenjen, ali trebao je otići. Mogao je otići u neki drugi klub iz vrha španske lige Atletiko ili Valensiju. Ako se nije vidio ni u jednom drugom klubu u Španiji, mogao je otići u Italiju, možda i u Englesku mada nisam siguran da bi njegov sti igrel prošao u Engleskoj...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi