Iza ponoći procurili detalji: Modriću je ispunjena najveća želja, loša je to vijest za Dinamo

Fabrizio Romano otkrio

Iza ponoći procurili detalji: Modriću je ispunjena najveća želja, loša je to vijest za Dinamo

Admin Čaušević

Ono što je silno želio to je i dobio. Preostalo je sačekati zvaničnu potvrdu, ali i to bi trebalo biti stvar formalnosti. Uglavnom, Luka Modrić ostaje član Real Madrida.

Do prije nekoliko mjeseci činilo se nezamislivim da Modrić i naredne takmičarske godine nosi dres Reala, ali je Hrvat uspio okrenuti stvari u svoje ruke.

Legendarni veznjak je dobio još godinu ugovora s Realom i može se reći da je na neki način ispunio svoju najveću želju pošto je konstantano izjavljivao da želi ostati među Kraljevima.

Nekad iza ponoći tu vijest je otkrio Fabrzio Romano donoseći detalje da je osvajač Zlatne lopte potpisao na još godinu sa novim prvakom Evrope.

"Modrić je potpisao novi ugovor, koji vrijedi do juna 2025. Real Madrid ga je upravo potpisao sa svoje strane. Riješeno, pečatirano, završeno. Modrić ostaje još jednu sezonu", naveo je Italijan.

Produženje ugovora sa Realom je na neki način i bolan udarac za navijače Dinama koji su se nadali da bi Modrića mogli gledati na Maksimiru u novoj sezoni.

Oglasi

Sada se Modrić može potpuno fokusirati na nastupe na Evropskom prvenstvu sa reprezentacijom Hrvatske što bi moglo biti posljednje veliko takmičenje u bogatoj karijeri.

Ranije se špekulisalo da će mu u novoj sezoni kao članu Reala plata biti duplo manja u odnosu na dosadašnju od 21 milion eura, ali zvanične podatke treba sačekati.

Hrvat će kroz nekoliko mjeseci napuniti 39 godina te će imati priliku da postane najstariji igrač koji je zaigrao za Kraljeve i tako sruši legendarnog Ferenca Puškaša.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U španskog velikana je stigao još 2012. godine. U međuvremenu je uspio osvojiti nevjerovatnih šest Liga prvaka i postao je najtrofejniji igrač Reala sa 26 pehara.

Modrić je u sezoni iza nas izgubio mjesto startera, ali se pretvorio u zlatnog jokera Carla Ancelottija i nova uloga mu odlično pristaje. Sa nekoliko zapaženih poteza mu je donijela i produženje ugovora.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi