Belgijanac ima namjeru da ode u Saudijsku Arabiju (Foto: EPA)

Zanimljiva reakcija De Bruynea

"U Arabiji se krše ljudska prava? A, da malo pričamo o Engleskoj i Belgiji?"

Midhat Šljivak

Kevin de Bruyne po svemu sudeći ima namjeru karijeru nastaviti u Saudijskoj Arabiji. Stao je u zaštitu ove zemlje i poprilično je začepio usta onima kojima su puna usta ljudskih prava.

Saudijska Arabija često je okarakterisana kao zemlja u kojoj se krše ljudska prava. Zbog toga su fudbalske zvijezde na udaru i sputava im se kako zarađuju novac tamo gdje 'drugačije ne može proći'.

Ipak, Belgijanca Kevina de Bruynea to ne zanima. On je izjavom o Saudijskoj Arabiji začepio usta onima koji samo gledaju u tuđe dvorište, a ne i u svoje.

"Svaka država u svijetu ima prednosti i mane. Ljudi pričaju negativne stvari o Saudijskoj Arabiji, a ja vam sad mogu reći brojne negativne stvari o Engleskoj i Belgiji. Možemo pričati o manama koje postoje na Zapadu", rekao je Kevin de Bruyne.

Definitivno to nije odgovor kojeg su od njega u Belgiji očekivali, ali čovjek je za razliku od drugih barem brutalno iskren.

Jedan od najboljih fudbalera svijeta prije nekoliko dana je otvoreno priznao kako je spreman za odlazak s porodicom u Arabiju. Ogroman novac neće odbiti.

"U mojim godinama morate biti otvoreni za sve opcije. Pričamo o nevjerovatnim ciframa u završnici karijere. Jednostavno morate razmišljati o tome. Za moju ženu je egzotična avantura sasvim u redu. Moram misliti o budućnosti", rekao je De Bruyne.

Naravno, novac je taj koji pokreće stvari. Cifre koje nude bogati Arapi su nestvarne.

"Ako bih igrao još dvije godine u Saudijskoj Arabiji zaradio bih ogromnu cifru. Igrao sam 15 godina u Evropu i nisam ni blizu te cifre. Razmislite šta to sve znači", istakao je De Bruyne.

Belgijska zvijezda će za 20-ak dana proslaviti svoj 33. rođendan. Već se mjesecima spominje mogućnost njegovog odlaska u Saudijsku Arabiju i prema tome se očigledno i ide.

Al Nassr se spominjao kao potencijalna nova sredina za De Bruynea, zatim i Al-Ittihad i vidjet ćemo hoće li baš tamo završiti ovog ljeta.

De Bruyne je već devet godina član Manchester Cityja. S ovim timom je osvojio sve što je mogao, odigrao je 382 utakmice uz učinak od 102 gola i 170 asistencija.

Prethodno je igrao za Wolfsburg, Chelsea, Werder i Genk, a za reprezentaciju Belgije je odigrao 100 utakmica i zabio je 27 golova.

Ono što mu nedostaje je titula s nacionalnim timom i vidjet ćemo može li se od državnog dresa oprostiti ovog ljeta kao prvak Evrope.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.