Pojavio se 'papir' s imenima igrača po koje su krenuli bogati Saudijci - Lista je brutalna!
Turki Alalshikh ima velike planove za budućnost saudijskog fudbala (Foto: EPA)

Žele sva velika imena

Pojavio se 'papir' s imenima igrača po koje su krenuli bogati Saudijci - Lista je brutalna!

Midhat Šljivak

Saudijska Arabija će u ljetnom prijelaznom roku krenuti u nove akcije dovođenja najvećih fudbalskih zvijezda, a u evropskoj javnosti se pojavila lista šestorice igrača po koje kreću u narednom prijelaznom roku.

Cristiano Ronaldo je odlaskom u Al Nassr pokrenuo revoluciju u svijetu fudbala. Nakon legendarnog Portugalca ubrzo su u Saudijsku Arabiju počele stizati velike zvijezde i trenutno u ligi ove zemlje igraju brojna poznata imena.

Međutim, bogati Saudijci nemaju namjeru stati. Naredno ljeto donijet će novi napad na najveće zvijezde, a u javnosti se pojavila lista šestorice fudbalera koje će pokušati dovesti u svoju ligu.

Velika imena su na popisu. Objavio ih je italijanski novinar Rudy Galetti, a na listi su Mohamed Salah (Liverpool), Luka Modrić (Real Madrid), Romelu Lukaku (Roma), Kevin de Bruyne (Manchester City), Casemiro (Manchester United), Heung-Min Son (Tottenham).

Bogati Arapi svim silama kreću po ove igrače. Novca imaju i previše i definitivno neće štedjeti u ovom slučaju i treba ponovo očekivati nestvarne ugovore za pojedince.

Oglasi

Cristiano Ronaldo im trenutno uzima 200 miliona eura po sezoni, ogromne plate imaju i brojni drugi fudbaleri koji nastupaju u Saudijskoj Arabiji, a koja smatra da je preplaćivanje zvijezda pravi način za popularizaciju i napredak fudbala.

Dolaskom velikih fudbalskih zvijezda liga Saudijske Arabije je probudila interes širom svijeta. Ipak, evropski fudbal još uvijek je za sve sami vrh i dosta  je onih koji ne bi otišli u Aziju bez obzira na ogromne pare.

Četiri tima su u projektu Saudijske Arabije

Saudijska Arabija osnovala je fond za sport kojeg vodi Turki Alalshikh i on je zadužen za organizaciju velikuh sportskih događaja.

On je za sada napravio vrhunski posao, posebno se to odnosi na boks, a uspio je i ispregovarati dovođenje velikih fudbalskih zvijezda u Saudijsku Arabiju.

Oglasi

Sada je cilj dovođenje nove šestorke, a oni će imati mogućnost da biraju tim za kojeg će potpisati. Četiri opcije su na stolu Al-Ittihad, Al Nassr, Al -Hilal i Al-Ahli.

Ova četiri kluba u vlasništvu su javnog ulagačkog fonda Saudijske Arabije. Imaju neograničen budžet za dovođenje igrača, pa su bogataši krenuli u nove akcije kako bi dodatno ojačali ligu.

Dosta se u posljednje vrijeme u evropskim medijima priča o odlasku većine fudbalera s liste u Saudijsku Arabiju, no nikakav zvaničan korak još uvijek nije napravljen.

Sigurno da će svi dobiti izuzetne ponude i vidjet ćemo hoće li ih neko ipak odbiti.

Top Komentari

Aspirator
Kad das 15to godišnjaku cheat code za football manager pa počne kupovati hahaha
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi