Nakon devet godina rastanak De Bruynea i Cityja - Stiže ponuda koju niko živ ne može odbiti
Kevin de Bruyne nova je meta bogatih Saudijaca (Foto: EPA)

Al-Ittihad krenuo po Belgijanca

Nakon devet godina rastanak De Bruynea i Cityja - Stiže ponuda koju niko živ ne može odbiti

Midhat Šljivak

Belgijanac Kevin De Bruyne mogao bi napustiti Manchester City nakon devet godina. Uskoro 33-godišnji veznjak veliku karijeru će, po svemu sudeći, zaključiti u Saudijskoj Arabiji.

Direktor fudbala lige Saudijske Arabije Michael Emenalo priprema pakleno ljeto. Klubovi iz ove zemlje kreću po velike zvijezde svjetskog fudbala i pokušat će napraviti isto što i prošle godine, kada su doveli neka od najvećih imena.

Emenalo je počeo razgovore s klubovima kako bi saznao koja imena bi voljeli vidjeti u svojim redovima i odmah se između ostalih istako ime Kevin de Bruyne.

Belgijanac će u junu proslaviti svoj 33. rođendan. Iako ulazi u pozne igračke godine još uvijek igra fudbal na vrhunskom nivou i oduševljava navijače Cityja, ali i fudbalski svijet. Saudijci žele da veseli njihovu publiku i uslijedit će nemoralna ponuda koju De Bruyne neće moći odbiti.

Njegov novi klub bi trebao biti Al-Ittihad. Tamo bi ga, ako ga zbog ponašanja ne otjeraju, trebao dočekati Karim Benzema, ali i N'Golo Kante, te Fabinho i definitivno bi se Al-Ittihad mogao pohvaliti vrhunskim veznim redom.

Oglasi

Cifre koje Saudijci nude De Bruyneu nisu otkrivene. Ipak, pretpostavlja se kako se radi o novcu zbog kojeg bi se mnogima moglo zamantati u glavi.

De Bruyne će na kraju ipak donijeti konačnu odluku. On je ugovorom za klub s Etihada vezan do juna 2025. godine, a tu je već punih devet godina.

Osvojio je Belgijanac sve što je mogao s Građanima. Posebno je impresivna bila prošla sezona kada je osvojena trostruka kruna kojom je tim Pepa Guardiole ušao u historiju.

De Bruyne je zbog niza povreda ove sezone odigrao samo 17 utakmica. Ima učinak od četiri gola i 14 asistencija, a ukupno je u dresu Cityja odradio 373 utakmice uz učinak od 100 golova i 166 asistencija.

Očekuje se dolazak brojnih zvijezda

Saudijska Arabija očekuje tokom ljeta dolazak novih zvijezda u ligu. Ponude će biti takve da se ne mogu odbiti.

Dosta je onih koji bi rado prihvatili ponude čelnika saudijskog prvenstva. Neki od fudbalera imaju mogućnost da samo pokažu prstom na ime kluba u kojem žele igrati.

Vidjet ćemo hoće li De Bruyne na kraju zaista završiti u Arabiji i ko će od velikih zvijezda zaigrati u ovoj poprilično egzotičnoj ligi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Seriju dolazaka najvećih imena započeo je Cristiano Ronaldo u januaru 2023. godine, a za njim su potom stizale sve same zvijezde i trenutno je prvenstvo Saudijske Arabije ispunjeno igračima koji bi mogli igrati bilo gdje u Evropi.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi