FOTO: EPA

Hrvatska u sjajnom sastavu

Nema više dilema: Dalić otkrio putnike za Njemačku!

Haris Zilić

Selektori otkrivaju završne karte za Evropsko prvenstvo, tačnije objavljuju se spiskovi od 26 imena koja putuju u Njemačku.

Svoje konačne karte večeras je otkrio i selektor Hrvatske, Zlatko Dalić.

Na spisku nije bilo puno iznenađenja, a svoje mjesto u avionu za Njemačku pronašao je i Marco Pašalić koji je odigrao sjajan prijateljski duel protiv Sjeverne Makedonije. Na Evropsko prvenstvo također idu Pjaca, Sučić, kao i Labrović.

Boje Hrvatske u Njemačkoj branit će: Livaković, Stanišić, Pongračić, Gvardiol, Erlić, Šutalo, Majer, Kovačić, Kramarić, Modrić, Brozović, Labrović, Vlašić, Perišić, Budimr, Petković, Ivanušec, Sosa, Pjaca, Vida, Juranović, Ivušić, Pašalić, Sučić, Baturina.

Hrvatska Evropsko prvenstvo otvara 15 juna u Berlinu utakmicom protiv Španije u okviru grupe B..

Pored Španije, selekcija Hrvatske je u grupi sa Italijom i Albanijom.

Azzure dobro poznaju, dok su protiv Albanije favoriti, ali sigurno da nema laganih utakmica na velikim takmičenjima.

Nema sumnje da je ovo jedna od najjačih grupa na Evropskom prvenstvu, a Hrvati će odmah na startu imati pravi ispit protiv Španije.

Sastav hrvatske sigurno obećava i bez dileme Vatreni će pucati na visok plasman u Njemačkoj.

Na EURO doalze nakon bronze na Svjetskom prvenstvu, a ovoj sjajnoj generaciji još nedostaje iskorak na Evropskom prvenstvu.

Nakon svjetskog srebra i svjetske bronze, završnica UERO-a bi bila samo šlag na tortu jedne nevjerovatne generacije i ere hrvatskog nogometa koju je predvodio genijalni Luka Modrić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.