Zlatko Dalić objavio glavni cilj Hrvatske na EP: "Kamo sreće da se tamo sretnemo s Portugalom"

Hrvatski selektor pred prijateljski meč

Zlatko Dalić objavio glavni cilj Hrvatske na EP: "Kamo sreće da se tamo sretnemo s Portugalom"

Midhat Šljivak

Hrvatska sutra u Portugalu igra posljednji pripremni meč pred Evropsko prvenstvu, a utakmicu je najavio selektor Vatrenih Zlatko Dalić.

Portugal i Hrvatska sutra će odigrati prijateljski meč, posljednji pripremni pred Evropsko prvenstvo. Zlatko Dalić želi u ovom susretu isprobati određene stvari kako bi znao na čemu je pred put u Njemačku.

"Veliki test za nas. Utakmica protiv ekipe koja je jedan od favorita za osvajanje Eura. Želimo isprobati ideje koje imamo u glavi i da imamo nakon toga popraviti, ako bude šta da se popravi. Mislim da je dobra provjera da vidimo gdje smo i šta smo", rekao je Dalić i nastavlja:

"Imamo najtežu grupu na Euru, otvaramo ga sa Španijom. Željeli smo protivnika sličnom njima i smatram da je Portugal dobar izbor. Nema boljeg testa od jedne od najboljih svjetskih ekipa."

"Igrali smo s njima dvije utakmice. Na Euru smo izgubili od njih, na penale u Ligi nacija isto. Te nam utakmice daju nadu da možemo napraviti nešto protiv njih. Luka Modrić ih dobro poznaje. Kvalitetni su, očekujemo tešku utakmicu, ali nadam se da je nećemo izgubiti. Uvijek je bitno da startate bez poraza."

Ono što je veoma bitno je činjenica da svi hrvatski fudbaleri spremno čekaju početak Eura.

Oglasi

"Imali smo sedam-osam dobrih treninga. Bitno je i igrače odmoriti, nismo previše pretjerali u radu. Svi su zdravi i spremni. Sutra ćemo koristiti 17 igrača s vratarom. U Berlinu smo potom pet dana i tamo počinje pravi rad i prava priprema. Imamo dovoljno vremena da sve pripremimo tehnički i taktički."

Cilj Hrvatske je konačno otići što dalje na Euru.

"Na Euru nažalost nismo puno napravili. Nikad nismo prošli prvu utakmicu nakon grupe. Cilj je prolaz dalje i napraviti nešto više. Imamo kvalitetu, imamo igrače i pokušat ćemo to napraviti. Iza nas je sjajnih šest-sedam godina i bilo bi lijepo sve to nastaviti. Iz ove utakmice će tim sigurno izvući dobre stvari. Daj Bože da se sretnemo s Portugalom u kasnijoj fazi Eura. To bi bilo lijepo"; zaključio je Dalić.

Marcelo Brozović: "Portugal je među najboljim na svijetu"

Marcelo Brozović je iza sebe imao napornu sezonu, ali napunio je baterije i spremno čeka Euro.

"Dosta utakmica smo igrali u sezoni. Odmorio sam se nekoliko dana i spremno čekam Euro.

O duelu protiv Cristiana Ronalda je rekao:

"Uvijek je bolje igrati s njim nego protiv njega. Nema se šta reći o njemu. Jedan je od najvećih igrača na svijetu i čestitam mu na svemu što je napravio u karijeri."

Portugal je za njega najveći favorit za osvajanje takmičenja.

"Portugal je po meni najveći favorit, među najboljima su timovima na svijetu. Imaju barem po dva igrača na svakoj poziciji. Za nas će to biti odlična provjera, da vidimo gdje smo i šta smo i šta još možemo popraviti u našoj igri", istakao je Brozović.

Top Komentari

BAJSJECAR1977
Kvadratni....ništa od Eura 2024
2 1
Fino alla Fine
Sretno komšije
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi