Razišli se Borac i Marinović! · Zvanično

Adnan Beganović

Aktuelni prvak Bosne i Hercegovine, Borac iz Banjaluke, i Vinko Marinović su danas sporazumno raskinuli saradnju.

Samo nekoliko sati uoči početka priprema za novu sezonu u kojoj Borca očekuju i evropska iskušenja iz Banjaluke dolaze vijesti koje niko nije očekivao.

Šef stručnog štaba i klub su sporazumno raskinuli saradnju i to na Marinovićevo insistiranje, koji je prema našim informacijama, dobio inostranu ponudu koja se ne odbija.

Aktuelni prvak naše zemlje odlučio je Marinoviću izaći u susret, a Borac je na svojim službenim stranicama potvrdio ovu informaciju.

"FK Borac obavještava javnost da Vinko Marinović više nije šef stručnog štaba nakon postignutog dogovora o sporazumnom raskidu saradnje. Vinko Marinović izrazio je želju za novom etapom u svojoj trenerskoj karijeri.

Poštujući dosadašnji rad, rezultate, odnos prema našem klubu i želju Vinka Marinovića za novim trenerskim izazovima dogovoren je sporazumni raskid saradnje.

FK Borac želi da se zahvali Vinku Marinoviću za sve što je uradio tokom trenerskog mandata u Platonovoj 6 koji je krunisan osvajanjem šampionske titule.

Naš klub zajedno sa Vinkom Marinovićem napušta i Danimir Milkanović koji je dao nemjerljiv doprinos na Borčevom šampionskom putu. Vrata našeg kluba ostaju vam otvorena za sva vremena i želimo vam puno sreće u nastavku trenerske karijere.

FK Borac uskoro će imenovati novog šefa stručnog štaba, a prvi trening za novu sezonu vodiće Boris Raspudić", naveli su iz FK Borac.

Potražite više informacija na temu WWin liga BiH:

Marinović i Milkanović će i u nastavku karijera zajedno raditi

Nekadašnji selektor naše mnmlade reprezentacije je svoj drugi mandat u Borcu započeo u avgustu 2022. godine. U prošloj sezoni je sa Borcem osvojio šampionsku titulu i postao je prvi trener koji je sa tri različite ekipe osvajao naslov prvaka Bosne i Hercegovine. Ranije mu je to polazilo za rukom sa Zrinjskim i Sarajevom.

Osim pomenutih ekipa Marinović je s klupe predvodio i Kozaru, te mladu reprezentaciju naše zemlje, a kako sada stvari stoje, po prvi put će raditi i van granica naše zemlje.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.