Pregovori pri kraju: Sin Zvjezdana Misimovića od naredne sezone u Premijer ligi

Pojačava redove velikana

Pregovori pri kraju: Sin Zvjezdana Misimovića od naredne sezone u Premijer ligi

Edmir Škorić

Luka Misimović, sin legendarnog bivšeg bh. reprezentativca Zvjezdana Misimovića, zaigrat će na bh. terenima u sezoni 2024/25.

Čelnici Fudbalskog kluba Borac nakon osvojene titule kreću s pripremama za evropska takmičenja, pošto će igrati u prvom pretkolu Lige prvaka. Banjalučani su nosioci, a rivala će saznati 18. juna.

Dok se čeka da se krene sa pripremama, čelnici kluba rade na jačanju igračkog kadra, a među pojačanjima će biti i Luka Misimović. Sin Zvjezdana Misimovića dogovorio je transfer u Borac, a pregovori su u završnoj fazi.

Ovaj veznjak ima 19 godina, a u prethodne tri godine bio je član njemačkog Ingolstadta, te je igrao za kadetsku selekciju prošle sezone, gdje je upisao 14 nastupa.

Sam Misimović je podijelio fotografiju iz Banjaluke, čime je dao do znanja da se nešto sprema. Luka je ponikao u Minhenu 1860, a igrao je još za pionirsku, kadetsku i juniorsku bh. reprezentaciju.

Oglasi

Inače, bit će dosta odlazaka sa Gradskog stadiona. Neslužbene informacije do kojih smo došli govore da ni iskusni golman Bojan Pavlović neće više biti član Borca, kao ni Slobodan Đekić, koji je u prošloj sezoni upisao sam jedan zvanični nastup za banjolučki tim i to u Kupu Bosne i Hercegovine.

Dres Borca neće više nositi ni 28-godišnji Bojan Makarić, koji je prošlu sezonu odradio kao posuđen igrač Aalborga. Nije Makarić pružio ono što se od njega očekivalo. U 22 prvenstvena susreta je postigao četiri pogotka.

Ugovori su istekli i Jovanu Nišiću, te Vasiliju Terziću, a kako do dan prije početka priprema nisu potpisani novi, izvjesno je da ni ovaj dvojac više neće braniti boje Borca. I Alenu Jurilju, koji je u prošloj sezoni na 26 odigranih prvenstvenih mečeva postigao 4 pogotka uz tri asistencije, je ugovor istekao, a kako nam je sam potvrdio, dogovor o novom nije postignut. Ne znači da neće doći do dogovora, ali ni Jurilj sutra neće biti na prozivci.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mladi 19-godišnji stoper Savo Šušić počet će pripreme sa Borcem, kao i 20-godišnji David Vuković, no nije isključeno da tokom prelaznog roka napuste redove aktuelnog prvaka. Neslužbeno, za pomenutu dvojicu fudbalera se već raspituju inostrani klubovi, pa njihovi eventualni transferi ne bi bilo nikakvo iznenađenje.

Istekao je ugovor i Stojanu Vranješu, ali se očekuje da on ostane u Borcu i naredne sezone.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1705350700
Borac nikad nije bio velikan.Odakle vam to.
8 2
vedin
Vicina kujica!
6 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi