Tomasz Kudala PressFocus NEWSPIX.PL

Reprezentativac Kurasaa

Prvo pojačanje Borca za Ligu prvaka

Adnan Beganović

Mladen Žižović je upravo zvanično postao novi trener Borca, a sada se nezvanično saznaje ime prvog pojačanja u igračkom kadru.

Kao prvak Bosne i Hercegovine, FK Borac iz Banja Luke će predstavljati našu zemlju u Ligi prvaka predstojeće sezone.

Dobra vijest je da će Banjalučani biti nositelji u žrijebu prvom pretkola, pa će tako imati istu startnu poziciju kao i Zrinjski prošle sezone kada se plasirao u Konferencijsku ligu.

Jasno je da će banjalučki tim pokušati ponoviti uspjeh Zrinjskog ili napraviti još veći, a prije početka tog puta treba da se riješi igračka križaljka.

Nezvanične informacije govore, da će novi fudbaler velikana iz Platonove postati reprezentativac Kurasaa, Jurich Carolina.

Radi se o dečku koji je posljednje tri sezone igrao za poljski klub Miedz Legnica, a sada postaje slobodan igrač.

Ranije u karijeri je igrao još za poljski Stomil, te za nizozemske klubove NAC Breda, FC Den Bosch, te u mladim kageorijama za PSV, AZ, Fortune i Hoensbroek.

Njegova primarna pozicija je lijevi bek, ali može igrati i visočije na lijevoj strani, kao i na poziciji stopera.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Rođen je na Nizozemskim Antilima i igrao je 23 puta za mlađe selekcije Nizozemske, no sada nastupa za A tim Kurasaa gdje je na 10 utakmica postigao jedan gol.

Minule je sezone na 29 utakmica upisao dvije asistencije, a ostaje da vidimo kako će se snaći u našoj ligi. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.