Borac bez Marinovića počeo pripreme, a na prozivci nije bilo poznatog lica

Odlučio je otići?

Borac bez Marinovića počeo pripreme, a na prozivci nije bilo poznatog lica

Edmir Škorić

Fudbalski klub Borac danas je zvanično krenuo s pripremama za novu sezonu, a u kojoj će aktuelni prvak BiH imati novog trenera, pošto je jutros objavljeno da je došlo do prekida saradnje.

Marinović je osvojio titulu s Borcem, igrao finale Kupa, pa je mnoge iznenadila objava Banjalučana u kojoj se navodi da su ostali bez trenera. Jedan od kandidata za novog trenera je Mladen Žižović, a uprava kluba ubrzo bi trebala da riješi ovo pitanje.

Boris Raspudić je vodio današnji trening Borca, a sportski direktor kluba Oliver Jandrić potvrdio raskid ugovora sa Marinovićem.

"Vinko je izrazio želju za novom etapom u trenerskoj karijeri. Trenutno ima dvije-tri ponude, od kojih je jedna veoma izvjesna, tako da su klub i trener dogovorili da se ugovor raskine sporazumno. Zahvaljujemo mu se na svemu što je uradio u proteklom periodu, na tituli, bio je veoma bitan faktor", rekao je Jandrić.

Borac će 17. juna otići na pripreme u Sloveniju, a 19. juna igra protiv Celja. Pet dana kasnije igrat će protiv Uta Arad iz Rumunije. Generalka je 3. jula, a prije oga će 18. juna saznati rivala u prvom pretkolu Lige prvaka.

Oglasi

Stefan Fićović, Jovan Nišić, Bojan Pavlović Vasilije Terzić, Milan Makarić, Alen Jurilj i Jakov Blagaić su postali slobodni igrači i većina njih neće ostati u klubu.

Blagaić se nije pojavio na prozivci, što bi moglo značiti da mu nije namjera nositi dres Borca u novoj sezoni, iako je želja kluba da ga zadrži, pa će biti zanimljivo pratiti kako će se stvari odvijati.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

24-godišnji Blagaić je imao dobru sezonu sa pet golova i 12 asistencija na 29 mečeva Premijer lige. Potpisao je prošle zime kao slobodan igrač, a nastupao je za Hajduk i Široki Brijeg te Olimpiju.

Nije poznato kakvi su planovi veznjaka, no s obzirom da se danas nije pojavio, sve je izvjesnije da već ima na umu nastaviti karijeru izvan Banjaluke.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hzsg
Ćuj bio je najbitniji faktor...! He, he, he ,he , moj Jandiću i sam znaš DA JE NAJBITNIJI FAKTOR TAJ ŠTO JE BORAC POLITIČKI KLUB. Dakle najvažniji faktor, jeste Vico Zeljković, pa onda Službe koji se bave delegiranjem sudija, ocjenjivanjem pa do cijele čete izvršioca...! Pa da te podsjetim na njihova imena da nebi zaboravio : Musa, Njegomirović, GIgović, Kazlagić, Topalović i drugi..!
2 0
Hanibal
I neka nena kada bi vodila borac bila bi prvak, a znamo svi i zasto. Predlazem FK Sarajevu da dovedu Jurilja i Blagaica, oni su sada slobodni. Veoma dobri igraci, bolji od pola u nasem klubu.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi