Ko će na klupu Borca? Žižović ili?

Traži se nasljednik Vinka Marinovića

Ko će na klupu Borca? Žižović ili?

Adnan Beganović

Jedan od glavnih kandidata za preuzimanje užarene trenerske klupe banjolučkog Borca je Mladen Žižović. Potvrđeno nam je to iz izvora bliskih klubu, ali i naglašeno da nije jedini.

Nekoliko sati prije početka priprema aktuelni prvak naše zemlje, Borac iz Banjaluke, se sporazumno razišao sa šefom stručnog štaba Vinkom Marinovićem.

Obavijestili su iz Borca bosanskohercegovački javnost o sporazumknom raskidu saradnje, a jedini trener koji je sa tri kluba osvajao titulu prvaka Bosne i Hercegovine, Vinko Marinović, će karijeru najvjerovatnije nastaviti u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Zajedno sa njim će i njegova desna ruka Danimir Milkanović, a ko će naslijediti Marinovića na užarenoj trenerskoj klupi, još uvijek se ne zna.

No, jedno ime, što je potvrđeno za SportSport iz izvora bliskih klubu, dobro kotira kod čelnih ljudi kluba. Radi se o nekadašnjem treneru Zrinjskog, Mladenu Žižoviću, koji je posljednji trenerski angažman imao u Sjevernoj Makedoniji.

Tamo je Žižović i to dosta dobro vodio Shkupi, no par kola prije kraja sezone, iako je bio u borbi za titulu, došlo je do sporazumnog raskida saradnje.

Oglasi

No, čini se da Žižovićev dobar rad u Sjevernoj Makedoniji nije ostao nezapažen, pa kako sada stvari stoje, neće dugo biti bez posla.

Žižović je u dosadašnjoj karijeri s klipe predvodio još i Radnik iz Bijeljine, Slobodu iz Tuzle, te Al Kholood iz Saudijske Arabije.

Dodajmo i da je danas Borac započeo pripreme za narednu sezonu, no na prozivci se nije pojavilo nekoliko fudbalera koji su u prošloj sezoni nastupali za aktuelnog bh. prvaka.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tako na današnjoj prozivci, a gotovo sigurno ni u nadolazećoj sezoni, u dresu Borca nismo Stefana Fićovića, Bojana Pavlovića, Slobodana Đekića, Bojana Makarića, Jovana Nišića, Vasilija Terzića i Alena Jurilja.

Još uvijek nije poznato da li će u Borcu ostati sjajni veznjak Jakov Blagaić, a na današnjoj prozivci se pojavio i Luka Misimović. Radi se o 19-godišnjem fudbaleru koji je u prošloj sezomni nastupao za juniore Ingolstadta.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DamirS
Žižović ili možda čak Gigović
1 0
user1709398633
Zizovic ako dodje borba za 5-6 mesto…. Trener bez znanja i iskustva
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi