Bio na pregovorima

Zajko Zeba glavni kandidat za novog sportskog direktora Slobode · Saznajemo

Eldar Ganibegović, foto: T. Hebib

Tuzlanska Sloboda vratila se u elitni rang bh. fudbala, a u novu sezonu bi mogla ući s novim sportskim direktorom - Zajkom Zebom.

Samo jednu sezonu je FK Sloboda igrao u Prvoj ligi FBiH i kolo prije kraja sezone je osigurao povratak u elitu.

Tim Zlatana Nalića se borio s olovskom Stupčanicom za promociju, te je na kraju prvi prošao kroz cilj i WWin liga će se igrati i sljedeće sezone na Tušnju.

Jasno je da će Sloboda morati pojačati svoj tim kako bi ostala u ligi iduće sezone kada ispadaju četiri tima zbog skraćenja prvenstva na 10 ekipa.

A taj odgovoran zadatak mogao bi pripasti dobro poznatom imenu. Kako SportSport nezvanično saznaje, kandidat za poziciju sportskog direktora FK Sloboda je Zajko Zeba.

Danas je bio na pregovorima s FK Sloboda i ostaje da vidimo da li će do saradnje zaista i doći.

Podsjetimo, Zeba je od 2021. do aprila ove godine bio sportski direktor Igmana, a na 15 mečeva je ranije bio pomoćni trener u FK Željezničar, 10 kod pokojnog Odovića i pet kod Krčmarevića.

Od februara 2015. do ljeta 2016. godine kao igrač nosio je dres FK Sloboda, pa mu dolazak u ovaj klub ne bi bio nepoznanica.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ostaje da vidimo šta će biti od svega. Jasno je da se nešto kuha i da bi Sloboda uskoro mogla dobiti novog sportskog direktora.

Uprkos ispadanju Tuzla Cityja, Tuzla tako ostaje s jednim klubom u elitnom rangu bh. takmičenja. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.